U jednoj od epizoda, pojavljuje se lik devojke pod imenom DŽenko koja treba da ode na tajni zadatak pretvarajući se da je Srpkinja. Pre toga, ona mora da prođe obuku od strane FBI agenata, specijalizovanih za Srbiju.

Pre puta, ona dobija pasoš na ime Edite Janković.

– Sa kog aerodroma u Srbiji si poletela – devojku pita kolega iz FBI.

U tom trenutku ona odgovara da je poletela sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu.

– Kažeš da si iz Ečke? To je daleko od Beograda. Zašto sa “Tesle” – postavlja pitanje agent.

Foto: Tviter printskrin/ Gđa Ministarka

 

Nakon toga, on dobija odgovor da je Nikola Tesla međunarodni aerodrom našta on komantariše da je to i “Morava”.

– Da. Prvo sam bila kod prijateljice u Beogradu – odgovorila je ona.

Nakon toga, on joj je postavio pitanje o kom delu glavnog grada je reč – da li se radi o Barajevu, Novom Beogradu, Grockoj i dobija odgovor da je u pitanju Novi Beograd.

– Je l ti prijateljica Kineskinja. Novi Beograd je jedini deo Srbije sa Kineskom četvrti – odgovorio je on, nakon čega je uslediolo pitanje kojim prevoznim sredstvom je išla tamo, a, kad je odgovorila da je išla autobusom, postavio je još jedno pitanje, ovaj put, vezano za autoprevoznika u čije vozilo je ušla.

Tolika količina pitanja zbunila je devojku, koja je na kraju, potpuno ućutala dok je agent FBI "rešetao pitanjima". Na kraju, kada je bilo jasno da tajna agentica ne može da savlada sve iz prve, FBI stručnjak je simulirao "overavanje" prstima, iz konstataciju da sve što je pitao mora da zna, jer "Te stvari svaki Srbin zna", kao i da ima samo još tri dana do puta, te je za nju bolje da počne da buba.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".