Šarić je Vukovića pitao da li je on nekada njemu nešto plaćao ili obrnuto, na šta je svedok saradnik odgovorio negativno.

U nastavku suđenja Šarić je Vukoviću postavio još nekoliko pitanja o tome da li je on kupovao drogu i da li ga je on poslao u Južnu Ameriku na šta je Vuković takođe odgovarao negativno.

Takođe ga je pitao za operaciju "Balkanski ratnik" i da li je on kupovao drogu koju je Vuković nabavljao, a odgovor je opet bio negativa.

Vuković je negirao i da je Šarić prisustvovao sastancima na kojima su dogovarali pošiljke droge.

Foto: Arhiva Novosti/Tanjug

 

 

Svedok saradnik je na naredno Šarićevo pitanje ko je preuzeo kokain na brodu, gde je izbačen i ko ga je preuzeo na kopnu, odgovorio da su kapetan, mornari i slepi putnici preuzeli drogu na brodu, ali da ne zna gde je droga istovarena, ni ko je preuzeo.

Šarić je pomenuo drugog svedoka saradnika Nebojšu Joksovića i pitao Vukovića da li ostaje pri navodima da je preko Joskovića ušao u posao sa kokainom i da je po jednom kilogramu uzimao hiljadu evra, što je Vukovć potvrdio i rekao da ostaje pri tom iskazu.

Vuković je takođe rekao da je u Danskoj i Švedskoj poslovao sa Joksovićem i da je od prodatog kilograma , 39.000 evra davao njemu a da je hiljadu evra zadržavao za sebe.

Ranije na današnjem suđenju Vuković je detaljno objasnio svoju ulogu u grupi, navodeći da je on oko pet godina bio u Argentini i da je tamo bio zadužen za kupovinu droge i organizaciju njenog slanja.

Takođe, on je kazao da nikada nije komunicirao sa Šarićem, ali da ga je jednom video u kući Dragana Dudića, a posle u jednoj diskoteci u Pljevljima.

Foto: Z. Jovanović, P. Milošević

 

 

Svedok saradnik je objasnio da su drogu ubacivali u gumene čamce, negde između Urugvaja i Argentine, pa su nakon toga prebacivali u kontejnere i na prekookeanske brodove.

Takođe, na pitanje tužilaštva ko je bio glavni u "firmi", rekao je da je on imao komunikaciju samo sa Željkom Vujanovićem i Dudićem, te da ne zna ko je bio glavni.

Vuković je na pitanje sudije zbog čega je odlučio da postane svedok saradnik, odgovorio da se pokajao, da je hteo sve da prizna i da dobije drugu šansu.

Pretres bi trebalo da se nastavi sutra.

Joksović i Vuković svedoče prvi put javno na pretresu, u ovom drugostepenom postupku pred Apelacionim sudom, pošto su do sada tokom dva prvostepena suđenja pred Specijalnim sudom iskaze davali iza zatvorenih vrata.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".