Video snimak, koji je zabeležio slučajni prolaznik, pokazuje trenutak kada se nekoliko radnika obučenih od glave do pete u zaštitnu opremu, trza kada shvate da je čovek kojeg su stavili u mrtvačku kesu još uvek živ. Snimak je od tada postao viralan na kineskim društvenim mrežama.

- Ubacili su živu osobu u mrtvačka kola i rekli su da je mrtva. Osoblje pogrebne službe su rekli da se osoba još pomera. To je nedogovorno, zaista neodgovorno - navodi čovek u snimku.

Na kineskoj platformi Veibo koja je slična Tviteru, mnogi su izrazili nevericu da se tako ozbiljna greška mogla dogoditi - posebno u Šangaju, koji se dugo smatrao najprogesivnijim i najmodernijim gradom u Kini.

- Problemi u Šangaju su ovog puta potpuno razotkriveni - glasio je jedan komentar na Veibou.

- Ovo se računa kao namerno ubistvo - napisao je drugi korisnik. Mnogi drugi su istakli da je čovek mogao da bude sahranjen ili kremiran da se nije otkrilo da je živ.

Vlada okruga je odgovorila na incident, navodeći u saopštenju da je stariji čovek u stabilnom stanju. Tri službenika su smenjena iz okružnog biroa za civilne poslove i kancelarije za socijalni razvoj, a takođe je smenjena i šefica staračkog doma. Vlasti su takođe oduzele sertifikat lekaru koji je bio umešan u slučaj i koji je sada pod istragom, piše Global tajms.

(MONDO)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".