Momak po imenu Dane na Instagramu se potpisuje kao GlitteryDane (Šljokičavi Dane), a sudeći po njegovim objavama, ne haje puno za prošlost, lik i delo četničkog vojvode i popa Momčila Đujića, svog pradede.

Naime, Momčilo Đujić, srpski sveštenik proglašen je za “četničkog vojvodu”, i predvodio je značajan deo četnika na području severne Dalmacije i zapadne Bosne tokom Drugog svetskog rata. Nakon rata emigrirao je u Ameriku i stacionirao se u Kaliforniji, gde i danas žive njegovi potomci. Momčilu su nove jugoslovenske vlasti u odsustvu sudile i osuđen je za ratne zločine uz optužnicu za kolaboraciju i odgovornost za smrt oko hiljadu i po ljudi u toku rata.

Veliku pažnju javnosti i medija u Srbiji, Dane je probudio prošle godine, nakon što se otkrilo njegovo poreklo, a samim tim i njegov način života, koji redovno postavlja u vidu objava na svom Instagram profilu.

Kroz sve objave, te i sam opis profila, provejava njegova strast u vidu šminke, kostimiranja i fotografija, a životni moto mu je: “Kad si u dilemi, samo dodaj šljokice” (When in doubt, just add glitter).

Ovaj put, Dane je postao interesantan javnosti nakon što su se na društvenim mrežama pojavile njegove slike iz zabavnog parka, gde u prvi plan upada njegova zadnjica, odnosno, šorts zlatne bolje dok sedi na jednoj od igračaka na vrtešci. Naravno, i ovaj put, ništa nije prošlo bez šminke i šljokica.

Komentari, nažalost, i ovj put nisu bili primereni, a samo jedan od njih glasio je "šljokicama i zlatu, ovde definitivno nije mesto".

(Blic)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".