Jedna od najvećih domaćih zvezda svoju muzičku karijeru započela je sredinom devedesetih, a u godinama koje su usledile izdvojila se sa nekoliko albuma, sa kojih se i dan danas slušaju hitovi: "Samo za tvoje oči", "Manijak", "Ko ti to baje", “Kasino”...

Od ranijih hitova poput ,"Dolari, marke, lire”, Jelena je prešla na savremenu mešavinu popa, folka i elektro muzike, koju je među prvim pevačima dovela u Srbiju.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Dok je poslovni život Jelene Karleuše išao uzlaznom putanjom, na ljubavnom planu dugo nije blistala. Najpre je započela vezu sa Zoranom Davidovićem - Ćandom, za kog je bila i verena, ali ih je razdvojio anonimni napadač, koji je brutalno ubijen, a kom je ona posvetila pesmu "Balada za Zorana".

Nakon što se barem delimično oporavila, Jelena Karleuša je započela vezu sa Bojanom Karićem, koja je krunisana brakom 23. septembra 2004. godine, ali se on okončao posle svega 3 meseca.

Foto: S.S.

 

 

Pevačica je ipak videla proslavljenog fudbalera Duška Tošića kao svoju srodnu dušu, te je ovaj par stao pred matičara 28. juna 2008. godine, nakon čega je dobio i ćerku Atinu 7. septembra 2008. godine, a tačno godinu dana kasnije, 7. septembra 2009. godine i ćerku Niku.

Ona je danas jedna od najbolje stilizovanih domaćih pevačica, a njene odevne kombinacije vrede i po nekoliko hiljana evra. Ono što se nije menjalo od samih početaka pa do danas je da Karleuša nikada nije prestala da provocira javnost, kako svojim stajlingom, tako i svojim izjavama.

Foto: Instagram printskrin/karleusastar

 

 

Karleuša je već sa 16 godina izrazila želju da postane pevačica. Imala je podršku svoje majke Divne, ali nisu imale dovoljno finansijskih sredstava za njen prvi debi album, zbog inflacije i izazovne ekonomske situacije u zemlji.

- Kada sam počinjala karijeru, sa nepunih 16 godina, bila je jako teška situacija. Balkan je goreo u ratnom plamenu, a ja sam te ’95-te snimila prvi album. Moja majka je pozajmila pare za to od Dragane Mirković. Da! Dragana Mirković mi je pozajmila pare za prvi album. I dok se moja majka hvatala za glavu kako ćemo joj vratiti 25.000 maraka, jer je u to vreme imala novinarsku platu dve marke, ja sam mučila drugu muku - nisam imala za čarape. I kad kupim jedne, ja ih čuvam, ali džabe. Uvek sam ih nekako krpila i lepila lakom za nokte, izmišljala neke gluposti.

Foto: ATA images

 

 

- Pojavljivala sam se na tv-u, nasmejana, puna sebe, ubeđivala i voditelje i gledaoce da sam ja, drčna klinka sa Novog Beograda, nova Madona. Niko nije znao da novobeogradska Madona ispod pozajmljene haljine krije najlon čarape ulepljene lakom. Godine su prolazile, a ja sam se namučila kao pas. Madona iz kraja postala je opštepoznata JK. Dragani sam vratila novac - napisala je pre nekoliko godina na svom profilu Jelena Karleuša.

Budući da poznata kao neko ko jako brine o svom izgledu, kao i stajlingu, nije ni čudo što se svi začude kada čuju koliko godina ima pevačica. Jelena Karleuša je rođena 17. avgusta 1978. godine u Beogradu, kao plod velike ljubavi radio voditeljke Divne Karleuše i policijskog inspektora Dragana Karleuše. To znači da Jelena sada ima 43 godine!

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".