Nakon zdravstvenih problema, pevačica Lepa Lukić se potpuno oporavila i vratila se nastupima. Ona je obradovala svoju publiku te je pevala skoro tri sata u jednoj poznatoj kafani u srcu Beograda. 

Pevačica se prisetila kako je nekada izgledao doček pevača, nebitno da li pevaju neku proslavu ili imaju veliki koncert. 

- Nekada su se pevači mnogo više cenili nego danas. Sećam se da smo imali jednom nastup u nekom selu pa u gradu u Vlaškom kraju, to se znalo kako se dočekuju velika imena. Iznose se proje, pa pasulj, pa svadbarski kupus, pa se utrkuju ko će bolje da nas ugosti. To je bilo vreme koje se više nikada ponoviti neće. Nije meni stalo da se ja najedem, već taj njihov gest mnogo znači. Ja nikada nisam jela pred nastup, samo kad završim (smeh) - govori pevačica.

Poznata kao neko ko traje više od pet decenija na estradi, nikada se zarad popularnosti nije skidala, niti bila vulgarna... Nije želela da pravi kompromise i ide ukorak s trendovima. Oduvek je samo pevala ono što njoj leži, a po čemu je poznata i nikada nije bila ljubomorna na mlađe kolege i koleginice već im je davala podršku kada god je mogla. 

Foto: Zoran Jovanović

 

- Ja trajem 52 godine i zahvalna sam što me moja publika i dalje ceni i voli isto kao prvog dana kada sam se pojavila. Mnogo je novih pevača i pevačica, ja svima dajem podršku i svi znaju da sam ja pomogla da tri pevačice nađu svoje mesto na estradnom nebu.

Mladi pevači će znati koliko znači kada nastupiš u Skadarliji. To je mesto gde pevaju prva liga pevača, a ne starlete. Ovde dolaze fini ljudi da slušaju divnu muziku, a ne "rke-koke na maloga batu" - završava pevačica.

Lepa je istakla kako na svojim nastupima nikada ne peva Tomine pesme iako se našla u popularnom filmu "Toma".

- Ja volim sve njegove pesme i ne bih mogla sada da izdvojim jednu kao omiljenu. Na svojim nastupima ne pevam njegove pesme, a razglog je prost, on je bio muški izvođač, a ja ne pevam muške pesme. 

Foto: Arhiv Novosti

 

Lepa ponosno gazi devetu deceniju života, ali se na njoj to ne vidi. Kako duhom, tako i fizički. Iako se godinama spekuliše šta je sve Lepa korigovala na sebi, ona kaže da nikada nije bila kod estetskog hirurga.

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".