NJegova supruga Olivera Balašević, uz podršku svoje dve ćerke Jovane i Jelene i sina Alekse, predstavila je dopunjeno izdanje zbirke Đoletovih pesama "Dodir svile".

Druženje je održano uveče, 29. aprila, i to u porodočnom domu u Novom Sadu, a tom prilikom premijerno je emitovana i dosad nepoznata pesma Panonskog mornara.

Ono što ovom izdanju zbirke "Dodir svile" daje posebnu draž je činjenica da je upotpunjena i intimnom prepiskom supružnika.

Foto D. Milovanović

 

- Prva knjiga "Dodir svile" nastala je kao konsekvenca nagrade "Todor Manojlović", dodeljene "za poseban umetnički senzibilitet" od Narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin". Ovih dana iz štampe izlazi knjiga istog naslova, ali u njoj neće biti sve već viđeno. To će biti analogija onih pesama koje smo već čitali i slušali sami, pevali zajedno, uz koje smo se zaljubljivali, mamili ove i one suze. Na novim stranicama naći će se i autopoetički prozni radovi, kao i novi stihovi koju su se dosad slušali samo u Ulici Jovana Cvijića 33. Tempo promocije diktiraće ritam odabranih pesama koje će se odsvirati, a čuće se i Đoletova priča o serenadi, premijerno, iz porodične arhive. Kada mrak bude prizvao dovoljno zvezda nad Salajkom, premijerno će se predstaviti i ta pesma. Ponovo ćemo slušati Đorđa - rekla je Olivera Balašević.

Posle promocije održane ispred porodične kuće, simbolično, za Oliverni rođendan, pesma "Rođendanska" objavljena je i na Jutjub kanalu pokojnog pevača, 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".