- Legendarni reprezentativac naše zemlje, dvostruki šampion Evrope iz 1991. i 1995. godine, Zoran Sretenović, preminuo je danas u Beogradu. Istinski velikan jugoslovenske košarke, doživeo je ovog popodneva srčani udar od kojeg nije bilo oporavka - navodi se na sajtu KSS-a.

Sretenović (57) je rođen 5. avgusta 1964. u Beogradu, a obeležio je čitavu jednu eru ovdašnje košarke i bio jedan od najzaslužnijih za klupske uspehe Jugoplastike, koju je s klupe vodio Božidar Maljković, ali i reprezentacije Jugoslavije.

Foto: N. Skenderija

 

Igrao je, redom, kao plejmejker za Crvenu zvezdu, pomenutu Jugoplastiku, Bamberg, Olimpik Atnibi, Partizan, Borovicu, Radnički i Stal Ostrov.

Posle igračke karijere posvetio se trenerskoj i vodio Budućnost, Železničar, Igokeu, Vojvodinu, Železničar iz Inđije, Starograd Gdanski, Kosalin i Stal Ostrov.

Triput je bio klupski šampion Evrope, sa Jugoplastikom od 1989. do 1991, četiri puta je osvojio prvenstvo Jugoslavije, dvaput kup SFRJ, jednom Kup Nemačke, jednom Kup SR Jugoslavije, a sa reprezentacijom naše zemlje je dvaput bio prvak Evrope, 1991. u Italiji, te 1995. u Grčkoj.

(Novosti)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".