Ratnici su slavili sa 4:1 u seriji. Srpski centar je odigrao svih pet mečeva na MVP nivou, ali bez pomoći saigrača nije uspeo da pruži jači otpor Stefu Kariju i družini iz Kalifornije.

Mnogi su se ponovo zapitali ima li Jokić šanse da se domogne šampionske titule ako ostane u Nagetsima koji nisu preterano voljni da mu dovedu adekvatne saigrače sa kojima bi mogao do trona. Ipak, popularni DŽoker ima milione razloga da ostane u Koloradu.

Srpski košarkaš se nada da će mu Denver ponuditi supermaks ugovor od 241 milion dolara, što jednostavno neće moći da odbije.

– Voleo bih, ali to nije nešto što ja odlučujem. Ako ta ponuda bude na stolu, naravno da ću je prihvatiti. Prihvatiću je jer mi se sviđa organizacija, sviđaju mi se ljudi koji ovde. Zaista sam u dobrim odnosima sa svima, imamo nešto što dugo gradimo i zapravo se osećam veoma dobro – rekao je Jokić.

Istakao je kako jedva čeka da dođe u Srbiju, a na pitanje da prokomentariše ne baš adekvatan odnos prema njemu kao NBA dao je zanimljiv odgovor.

- Nikada nisam sanjao o MVP tituli. Ako se desi, desi se. To je, naravno, velika stvar. To je nasleđe, moje ime će uvek biti tamo. Mislim da nisam svestan toga, samo sam normalan momak koji igra, koji se trudi da igra na pravi način kao što sam radio tokom čitavog života. Bilo bi lepo, ali ako se desi, desilo se - rekao je Nikola, a na pitanje kako će proslaviti ako odbrani naslov, odgovorio je :

- Ne znam, verovatno sa muzikom i pivom. Sa prijateljima i porodicom, kao i što bi trebalo da bude - zaključio je Nikola.

(Novosti)