Sin Branka Cvejića, Žarko Cvejić, očev je ponos, te dramski umetnik, u retkim prilikama kada je govorio javno, imao je samo reči hvale za njega.

Žarko se retko pojavljivao u javnosti, mnogi donedavno nisu znali ni kako izgleda, ali je veoma poznata njegova biografija, koja je dostupna na internetu.

Naime, on je završio najviše škole u svetu, doktorirao je u Americi, ali se vratio u Srbiju, gde predaje na jednom privatnom fakultetu, na kojem je i te kako cenjen, kako od strane kolega, tako i od strane studenata, kojima prenosi svoje dragoceno znanje.

NJegov otac, cenjeni dramski umetnik, jednom prilikom progovorio je o privatnim detaljima Žarkovog života, a koji se tiču njegovog zavidnog obrazovanja.

- Oboje su završili muzikologiju i ne bave se baš direktno time, ali su veoma dobri i zanimljivi. Ćerka Bojana završila je fakultet ovde, a doktorirala je u inostranstvu i ostala tamo. Stacionirana je u Briselu, ali živi po celoj Evropi. Voli da putuje i to je, u suštini, lep život kad od toga možeš da se izdržavaš. Sin Žarko završio je sve moguće škole napolju, od Oksforda do Kornela i doktorata u Americi, a onda se vratio ovde i, naravno, odmah naišao na teškoće - rekao je Cvejić, i dodao:


- Pre nekoliko godina nije mogao da nostrifikuje diplome u normalnim uslovima, nego je to moralo grdno da se plati. Sad se to sve menja. Docent je na Fakultetu za medije i komunikacije i prodekan. Moglo bi se reći da je trenutno zadovoljan. NJegova supruga je arhitekta, što je sad vrlo teško, ali imaju divno dete, ćerku Zoru.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".