Mediji su danima pokušavali da otkriju razlog zašto je Žika Nikolić nakon 40 godina na RTS-u prešao na televiziju Pink.

On je tada održao svoju poslednju emisiju na RTS-u i moglo se videti kako mu nije bilo niti malo jednostavno.

- Doživeo sam to najemotivnije od svih ali pokušao sam da to odradim tako da se to ne primeti, da odradim profesionalno. Mnogo mi je bilo teško ali sam, nadam se, i uspeo u tome. Ja se nisam zvanično odjavio sa te emisije, nisam želeo da pravim neke scene, ali to je jednostavno posao i ja to tako doživljavam i tako sam želeo to da završim - rekao je voditelj.

Foto: Petar Milošević

 

- Sa Pinkom ja pregovaram od kada “Žikina Šarenica” ide na RTS-u, od 2005. godine. Sad je prelomilo to šro su se stekli uslovi. Ja sam u međuvremenu otišao u penziju, završio svoju karijeru na RTS-u, odradio još jednu godinu da imamo da podvučemo nešto i smatram da je sada taj prostor dobar da se neki mlađi, talentovaniji pokažu i da naprave nešto još bolje - rekao je Žika.

Gostujući u jednoj emisiji Živorad Žika Nikolić otkrio je da sebe ne posmatra kao poznatu ličnost.

Foto: Petar Milošević/N. Fifić

 

- Ubeđujete me da počnem to da istražujem. Ja sebe uopšte ne doživljavam tako. Ja svoj posao posmatram kao svaki drugi, kao rad u fabrici, ja dođem i odradim svoj posao - rekao je Žika.

Voditeljski par podsetio je Žiku Nikolića i na njegove dane kada je bio profesor u jednoj srednjoj školi, a on je otkrio kakav je bio u toj ulozi.

Foto: N. Fifić

 

- Dve godine sam predavao ruski u Srednjoj medicinskoj šoli u Kraljevu, to je bilo divno vreme. Ja sam imao 22 godine, a đaci 17 godina. Ali znao se red ko je profesor, a ko učenik. Uvek sam voleo da izvodim eksperimente pa je kod mene sve bilo dozvoljeno, i prepisivanje, i šaputanje, i puškice, ali na ruskom jeziku - otkrio je ovaj voditelj u emisiji Premijera - Vikend specijal.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".