Gostujući na jednoj tribini o poljoprivredi, Miličić se dotakao svojih početaka u biznisu sa jabukama.

- Tad sam bio u ludilu glave i mozga. Rekao sam sebi, ako nastavim ovim tempom spiskaću sve čoveče Božji, znači moraću da se zaposlim negde. Morao sam da napravim neki plan kad prestanem, pošto sam još bio plaćen od 'braće' iz Amerike. Znao sam da ću morati da se okrenem nekom poslu kad više ne budem imao prilive. LJudi ne razumeju da oni koji puno zarađuju imaju puno i troškova. Pare prebrzo odu. Razmišljao sam u kom smeru da odem. Sportisti uglavnom imaju neke diskoteke i zgrade, a znao sam da ću se pogubiti i u jednom i u drugom - uz osmeh je prokomentarisao Miličić.

- Tražio sam zemlju, jedna, druga, peta parcela... Sto parcela, ne znam gde nisam sve bio. I nađem tu odgovarajuću, sretnem tog jednog čoveka i on mi to sve vodi. Svidelo mi se kako je on zborio, ja nisam znao o tome ništa. Došli smo na ideju da krenemo u intenzivnu proizvodnju, da jabuka bude prioritet. Trebalo je da jabuka bude 70 odsto a druge voćne vrste ostalih 30, ali do toga još nismo stigli. Pošto nas je jabuka... Do ovde (pokazuje na vrat) mi je jabuke. Kad mi spomenu jabuku, kažem 'nemoj'. Kaže neko 'imam jabuku', ja 'nemoj, vraća mi se sve'. Posadili smo tu jabuku, čovek koji je 30 godina u tome me posavetuje sve i odmah krenemo da odradimo sve - istakao je bivši košarkaš, napomenuvši da su ogromni rashodi bili bolni.

- Uradio sam odmah sve što je trebalo da uradim. Nisam išao prečicom, pa da usput skontam da treba zaštita od mraza... Sve sam uradio odmah i u punom kapacitetu, a rod se čeka pet godina. Dok nismo sačekali rod i neke ozbiljnije količine... A u samom startu smo mnogo para uložili, zato je to bolno. Ja učim iz godine u godinu, vidim gde sam grešio, gde je trebalo više da budem prisutan - otkriva nekadašnji NBA centar, kome dodatnu muku oko biznisa sa jabukama predstavlja rat u Ukrajini.

- Bez obzira što je velika tenzija i nervoza, zadovoljan sam što sam u to uložio. Vidi se u šta sam uložio, vidi se napredak. E sad, ne mogu ja da utičem na cenu jabuka. Ne mogu da utičem na to što je Putin zaratio. Mogao je da me ispoštuje samo mesec dana da prodam jabuku, al' dobro - zaključio je Miličić, izazvavši osmeh publike.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".