Na datom snimku se vidi kako se majmun prišunjao devojčici dok se igrala na ulici, bacajući je na zemlju pre nego što je pokušao da je odvuče. Na sreću, na vreme ju je spasio prolaznik, piše San.

Prema svedočenju devojčicine majke Liu, incident se dogodio dok je ona spremala ručak u kući. O zastrašujućem trenutku, koji su snimile i nadzorne kamere, obavestili su je susedi. Besna majka je odmah prijavila incident lokalnim vlastima koje su potvrdile da će devojčica dobiti dalju negu u bolnici, uključujući i vakcinaciju.

Takođe, prema pričama zabrinutih komšija, majmun je prvi put stigao u selo prošlog maja, a policiji je već poznato da je u više navrata napao penzionere. Lokalna policija kaže da mala životinja obitava u obližnjim planinama i povremeno dolazi u stambeno područje kako bi izazvala pustoš.

Ipak, uprkos brojnim pokušajima da se majmun uhvati, potraga je ostala bezuspešna. Vlasti su od tada potvrdile da će majmuna predati odeljenju za zaštitu divljih životinja kada bude uhvaćen kako bi zaštitili stanovnike.

Lokalno odeljenje za šumarstvo saopštilo je medijima da su napadi divljih majmuna sporadični incidenti i da se ulažu napori da se spreče da ponovo napadnu ljude, prenosi San.

(MONDO)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".