Društvene mreže su mesto gde građani često iznose svoje probleme, pišu oglase za izdavanje i dele svoja neobična iskustva sa stanovima i stanodavcima. Mnogi od njih se žale na higijenu i neadekvatno održavanje, ali slučaj jednog Beograđanina koji je izdavao stan u Austriji je sve druge žalbe stanodavaca stavio u drugi plan.

Na Tviteru su se pojavile fotografije stana koji je jedan Beograđanin, kako tvrdi, izdavao uglednom direktoru na tri godine.

- Naleteh na ove slike mog stana... Ovaj stan sam iznajmio jednom jako uglednom i uglađenom direktoru jedne kompanije. Posle tri godine mi ga je vratio u ovakvom stanju. To što je uvek doteran sa kravatom i akt tašnom ne znači da nije stoka - napisao je Beograđanin u tvitu.

Na ovu objavu krenula je lavina komentara, oglasili su se i stanodavci i stanari. 

 

 

- Ne znam kako ste iznajmili stan privatno ili preko agencije. Uglavnom kada se stan iznajmi preko agencije agent je dužan da na svakih šest meseci izvrši inspekciju i prođe kroz stan, naslika sve. Ukoliko dođe do ovakvih stvari pošalje zathtev da se u narednih x dana stan isprazni - piše u prvom komentaru ispod tvita, dok mu je Beograđanin odgovorio:

- Stan sam iznajmio privatno i sa ugovorom koji je zakonski obavezan, a u kom se kaže da dok traje ugovor i dok redovno plaća stan pripada podstanaru. On je posle izlaska sve triškove saniranja i češćenja stana kao i još dve kirije uredno platio.

Jedan od tviteraša je prokomentarisao da zbog toga što je "samo bitna visina kirije, a ne kvalitet ljudi - događa se ovo".

- Sam si kriv, da li si prijavio osobu na svoju adresu u MUP-u na teritoriji gde ti je stan i potpisao ugovor o stanovanju. Tu se odmah vidi ko je ozbiljni stanar. Svaki mesec u dogovoreno vreme ideš do stana i kupiš kiriju. Ovo je nestvarno. Skandal - prokomentarisala je jedna korisnica.

- Zato ja moje stanove izdajem po bruto sistemu u kiriju uračunato dva puta mesečno čišćenje stana koje odradi žena koju ja angažujem za te poslove i da mi izveštaj kakvo je stanje u stanu nakon završenog posla - smatra jedan korisnik koji izdaje sanove, dok neki ipak navode da dok "traje ugovor stan nije tvoj već od podstanara tako da nema pravo da odlučuje da li će stan biti čist ili ne".

(Mondo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".