Osnovni javni tužilac iz Bačke Palanke Milan Knežević kaže za "Blic" da je osumnjičenima pritvor određen po tri osnova - zbog opasnosti od bekstva, zbog uticaja na svedoke i zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo za koje su osumnjičeni.

R. I. i M. J. terete se da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom nanošenje teške telesne povrede što dodatno otežava njihov slučaj jer, ukoliko se dokaže da su oni počinioci, preti im maskimalna kazna do pet godina zatvora zato što je reč o napadu na maloletno lice.

Povrede petnaestogodišnjaka prvo su okarakterisane kao lakše u vidu modrica, ogrebotina i hematoma po glavi i posekotine na ruci, ali je veštak sudske medicine nakon izveštaja konzilijuma lekara iz novosadskog Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine gde je zbrinut napadnuti učenik okarakterisao njegove rane kao teške telesne povrede.

Podsetimo, učenik osmog razreda D. K. (15) iz Bačke Palanke, povređen je u utorak u 16.10 časova na času fizičkog vaspitanja, kada su ga napadači pretukli, isekli oštrim predmetom i naneli mu povredu šake i glave.

(Blic)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".