Marčenko je rekla da je Ukrajinu napustila 18. februara, da je sa suprugom komunicirala u februaru i martu, ali su kontakt izgubili pre nekoliko nedelja. Ona je istakla i da je moguće da ukrajinske službe muče njenog supruga, lidera partije Opoziciona platforma - Za život.

Kao osnov za to, ona je navela izjavu savetnika šefa MUP-a Ukrajine Vadima Denisenka, koji je rekao da bi trebalo da se "održi najbrže moguće suđenje, da se iz njega (Medvedčuka) izvuku određena svedočenja i zatim da se izvrši razmena".

- Ova izjava dokazuje želju vlasti da koriste zabranjene fizičke metode uticaja na Viktora kako bi dobili izjave koje su im potrebne. Drugim rečima, nameravaju da ga muče ili ga već muče - rekla je Marčenko.

Marčenko je ranije snimila video poruku ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom u kojoj je zahtevala oslobađanje svog supruga. Istog dana, ona je zatražila i od turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da pomogne u oslobađanju njenog supruga. Od Zelenskog nije dobila odgovor.

https://youtube.com/shorts/RtuslpaQjJk?feature=share

Oksana Marčenko je izrazila uverenje da će joj turski predsednik pomoći da oslobodi muža.

- Danas smatram Erdogana jedinim nezavisnim političarom u Evropi... Osim toga, on je više puta izjavljivao da je veliki prijatelj Ukrajine i Rusije... Sigurna sam da će tako jak predsednik kao što je Erdogan naći način da utiče na predsednika Zelenskog i sigurna sam da me je čuo i da će učiniti sve da pomogne da se moj muž oslobodi iz tamnica SBU (Službe bezbednosti Ukrajine) - rekla je Marčenko na konferenciji.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".