Naime, hrvatski mediji preneli su da je hrvatska policija sprovela koordinisanu akciju u saradnji sa USKOK-om, a prema jutrošnjem saopštenju hrvatskog MUP-a, ta akcija ima međunarodni karakter.

Jutarnji list navodi da je uhapšeno 10 osoba, među kojima je i 51-godišnji Petar Ćosić, zvani Šarac.

Akcija policije bila je usmerena na kriminalnu grupu iz domena organizovanog kriminala, čiji se članovi sumnjiče da su počinili najteža krivična dela pa i ubistva.

- Zahvaljujući toj ekipi, na evropsko tlo su dopremljene stotine kilograma kokaina, a osim zbog droge, 51-godišnjeg Petra Ćosića zvanog Šarac, inače dobro poznatog policiji, istražioci sumnjiče da je organizovao ubistvo 47-godišnjeg Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, navodi Jutarnji.

Dalje se ističe i da je, upravo na osnovu informacija koje je pribavila hrvatska policija istražujući lanac trgovine kokainom, srpska policija danas ponovno uhapsila Darka Šarića, protiv kog još traje postupak po potužbama za trgovinu ogromne količine narkotika.

- Stoga je, sudeći po svemu, Šarić nastavio da petlja s drogom dok je čekao ponovljeno suđenje, zaključuje Jutarnji list

Ko je bio Cigla?

Milovac je, prema pisanju medija, bio desna ruka narkobosa Šarića i bio je zadužen za organizaciju i distribuciju kokaina po zapadnoj Evropi. Više od decenije bio je na interpolovoj poternici Srbije čije pravosuđe ga je osudilo na 11 godina zatvora zbog organizovanja šverca 5,7 tona kokaina tokom 2008. i 2009. godine iz Latinske Amerike u Evropu, a ubijen je prošlog januara u Ekvadoru u klasičnoj sačekuši.

Ubice su ga presrele u prolazu na motoru i pobegle. Pravi razlog likvidacije nije poznat.

(Jutarnji list)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".