Međutim, retko šta je ostalo da svedoči o tom događaju. Barem ne tako snažno kao automobil u kom se novopečeni bračni par vozio.

Ceca i Arkan su na venčanje stigli u luksuznoj bordo limuzini “jaguar mažestik limo”, koja je bila neviđena senzacija u to vreme na ovim prostorima.

Foto: D. Milovanović

 

 

Ovaj model “jaguara” je prava retkost, jer je napravljeno samo 527 ovakvih primeraka, a u produženoj verziji ih ima svega 121 širom sveta.

Ovaj luksuz je bio samo jedna od sitnica, pošto je kompletan ceh koštao oko 100.000 maraka.

Sve je unapred platio Arkanov najbolji prijatelj Italijan Đovani di Stefano.

 

 

Automobil je i danas u odličnom stanju. Sedišta i volani obloženi su belom kožom, a automobil godinama nalazio u garaži koja se greje. Takođe, još ima stare bele registarske tablice.

Inače sada je u vlasništvu jednog Valjevca kome je ovo 13.-ti jaguar po redu, i koji jedini u Evropi, pored zvaničnika Ujedinjenog Kraljevstva, ima priliku da se vozi u ovom luksuznom automobilu.

 

 

Iako je ova limuzina proizvedena 1990. godine, ima svu opremu, kao najsavremenija vozila. Međutim, njeno održavanje je skupo, jer su do skoro najbliži ovlašćeni servisi bili u Grčkoj i Austriji, dok godišnja registracija košta više od 800 evra. Auto je dugačak šest i po metara i težak 2,7 tone.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".