Dvojica državljana Crne Gore uhapšena su sa pet Brazilaca zbog krijumčarenja 5.668 kilograma kokaina na jednom ribarskom brodu, saopštila je policija Kabo Verdea (Zelenortska ostrva).

Gonkalveš je rekao da se operacija odvijala na otvorenom moru, od 1. aprila. Akciju je, kako je rekao, izvela policija, putem Centralnog odeljenja za istrage o trgovini narkoticima, a sprovedena je u saradnji sa Oružanim snagama, preko Obalske straže, u koordinaciji Pomorskog analitičko-operativnog centra – Narkotika (MAOC-N).

- Takođe smo imali relevantnu saradnju sa Federalnom policijom Brazila, Administracijom za borbu protiv droge, Američkom mornaricom i Nacionalnom agencijom za kriminal Ujedinjenog Kraljevstva, dodao je Gonkalveš.

Od srede ujutru, brod američke mornarice koji je u službi Afričke komande američkih oružanih snaga (Africom), usidren je kod grada Praja.

Drugih detalja akcije nema, niti se zna odredište ili zastava ribarskog broda iz Brazila koji je prevozio kokain, kao ni imena uhapšenih.

Najveća operacija protiv narkotika na Zelenortskim Ostrvima napravljena je 31. januara 2019. godine, zapljenom 9,5 tona kokaina.

Gonkalveš je rekao da američka mornarica i američka obalska straža imaju odličan odnos sa Kabo Verdeom, omogućavajući podršku u borbi protiv kriminala.

(RTCG)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".