Prema prvim informacijama, do udesa je došlo jer putnički automobil marke "folksvagen", za čijim volanom je bila pedesetogodišnja Nišlijka, nije držao propisano rastojanje pa je u sustizanju naleteo na zadnji deo zaprege, kojom je upravljao muškarac star 37 godina.

Vozač zaprege i njegova ćerka stara 13 godina, od udarca automobila u prikolicu na kojoj su se nalazili, pali su na kolovoz, ali srećom nisu zadobili teže povrede. Nakon pregleda lekara Hitne pomoći, ustanovljeno je da su oni samo lakše povređeni.

Budući da je u naletanju automobila povređen i konj koji je vukao prikolicu zaprege, alarmirani su volonteri Udruženja "Zooplanet". Oni su utvrdili da konj ima otvoreni prelom noge pa su ga privremeno zbrinuli i krenuli da potraže adekvatnu pomoć, ali ga danas po povratku na mesto nezgode, nisu ga zatekli na mestu gde je ostavljen.

-Mi smo noćas oko 1 čas iza ponoći izašli kako bi pomogli životinji. Konj je imao otvoreni prelom zadnje desne noge i baš je bio u užasnom stanju. Stajao je na tri noge i nismo mogli da ga pomerimo jer ima oko 400 do 500 kilograma. Isprali smo mu ranu, zaustavili krvrenje, dali hranu i vodu. Vlasnika nije bilo na licu mesta pa je bila prisutna policija radi pravljenja zapisnika. Mi smo do pet jutros ostali tamo, ostalo je da se ujutru kontaktira veterinarska inspekcija i veterinar, da neko da nalog šta dalje da radimo. Uspeli smo da nađemo veterinara u Vojvodini koji jedini radi hirurgiju za konje, kako bi smo se posavetovali šta da radimo, kaže za „Blic“ Dušan Stojanović, predsednik „Zooplaneta“.

Ali, kada su se naši volonteri vratili na mesto sudara nisu zatekli konja tamo kao ni prikolicu, verovatno su rođaci ljudi čija je zaprega došli i odveli konja. Nemamo povratnu informaciju šta je sa njim.

(Blic)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".