Baka i njen pas bili su jako vezani a pošto je posle moždanog udara starica ostala nepokretna, crna ženkica bila joj je najverniji prijatelj. Bakin sin, koji je s njima živeo u stanu u trenutku eksplozije nije bio tu.

Veliki, ali miran pas, kobne noći je lutao ulicom, prilazio ljudima i tražio svoju gazdaricu. Mahao je repom kada bi prišao nekome, ali bi potom odlazio, jer je uporno, ali uzaludno tražio svoju vlasnicu. Po pričama svedoka, pas je prvo izašao na terasu, a potom se popeo na sims kako bi izbegao plamen. Vatrogasci su ga potom uvukli nazad u stan i tako spasli.

Međutim, tužna sudbina kuce dobila je još crnji kraj jer joj je u ovom trenutku budućnost neizvesna pošto se sin nastradale bake još nije izjasnio da želi da je zadrži.

 

 

- Sin preminule gospođe nije pitao za njega. U "Veterini Beograd" kažu da prvo on mora da potvrdi da ne želi psa, da bi pas potom mogao da bude udomljen. Ostaviće mu još malo prostora da odluči. Ženkica nije ni čipovana ni sterilisana, ali biće do ponedeljka - priča za "Telegraf" Jelena Marković koja je podsetila na celu priču i pozvala zainteresovane preko društvenih mreža da udome jadnog psa, ako se u međuvremenu sin vlasnice ne odluči da ga ipak uzme.

Pas je trenutno u dobrom stanju, a potvrđeno im je i da zaista ne može na reudomljavanje dok se sin, kao suvlasnik, ne odrekne prava da je uzme.

(Telegraf.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".