Kako saznaju mediji, pritvor je određen i policijskom službeniku PU Prijepolje LJubomiru Stanišiću, Draganu Kovačeviću, policijskom službeniku UKP, kao i vlasniku preduzeća iz Prijepolja DŽenanu Kujoviću.

Kako je tužilaštvo saopštilo, oni su juče saslušani zbog sumnje da su se od sredine 2018. udružili radi vršenja više krivičnih dela. Prema nezvaničnim informacijama, Malešić je negirao da je izvršio krivična dela koja su mu stavljena na teret.

- Osumnjičeni Malešić se tereti da je organizator ove grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti - saopštilo je juče tužilaštvo.

Kako su naveli, general je osumnjičen da je od Kujovića primao obećanu i zahtevanu korist kako bi dvojici ostalih uhapšenih policijskih službenika, koji su postupali po njegovim usmenim nalozima, da u okviru svojih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati, a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih lica u njegovim firmama zbog nezakonitog poslovanja. Cilj im je, kako se navodi, bio sticanje finansijske koristi sebi i ostalim pripadnicima grupe.

Biografija

Slobodan Malešić rođen je 29. jula 1976. u Prijepolju. Završio je Policijsku akademiju u Beogradu, na kojoj je diplomirao 1999. Radni odnos u MUP zasnovao je 1995. u Upravi saobraćajne policije u kojoj je proveo osam godina, gde je napredovao do zamenika načelnika Uprave saobraćajne policije. Malešić je u martu 2016. postavljen za načelnika PU Kragujevac, a odatle je otišao na mesto pomoćnika direktora policije Vladimira Rebića, nakon čega je u septembru 2020. postao načelnik PU Novi Sad. On inače, ima čin generala.

- Stanišić i Kovačević imali su zadatak da pružaju zaštitu osumnjičenom Kujoviću i članovima njegove porodice od krivičnog gonjenja i pružaju savete o postupanju pred nadležnim organima po podnetim krivičnim prijavama. Osumnjičeni Stanišić je pomagao Kujovićevom rođaku, a preko Kujovića, da izbegne pritvor za krivično delo nasilje u porodici. Takođe, Malešić je uticao na policijske službenike da napuste mesto saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo MUP, u kome se prevozio Malešić, a između ostalog i da se ukloni napomena iz jedinstvenog informacionog sistema MUP koja se odnosi na obaveznu kontrolu osumnjičenog Kujovića i njegovog vozila - saopštilo je tužilaštvo i dodalo:

- Osumnjičeni Stanišić i Malešić primili su korist i to: Malešić u novcu i materijalim dobrima za izgradnju i opremanje splava na reci Savi, opremanje stambenih objekata, uređenje porodičnog imanja, kao i novac na ime navodne stipendije u korist njegovog sina, a osumnjičeni Stanišić za uređenje stana - dodaje se u saopštenju.

(Kurir)