Policija je lišila slobode Slobodana Malešića, generala policije na radnom mestu načelnika PU u Novom Sadu, LJubomira Stanišića, policijskog službenika PU u Prijepolju, Dragana Kovačevića, policijskog službenika UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i DŽenana Kujovića, privatnog preduzetnika i vlasnika više privrednih društava iz Prijepolja zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreba službenog položaja. 

Ova organizovana kriminalna grupa se u periodu od sredine 2018. do danas udružila radi vršenja više krivičnih dela sa koruptivnim elementom.  

Osumnjičeni Malešić, se tereti da je organizator ove organizovane kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni i društveni položaj posredovao da se ne izvrše službene radnje koje bi se morale izvršiti.

Naime, osumnjičeni Malešić je  od osumnjičenog Kujovića, primao obećanu i zahtevanu korist kako bi ostalim osumnjičenima policijskim službenicima, kao pripadnicima organizovane kriminalne grupe koji su postupali po njegovim nalozima, usmeno izdavao naloge da u okviru svojih službenih policijskih ovlašćenja ne izvršavaju službene radnje koje bi morali izvršavati a koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenja krivične prijave protiv osumnjičenog Kujovića i odgovornih lica u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja, a sa ciljem sticanja finansijske koristi sebi i pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Stanišić i Kovačević su imali zadatak da  pružaju zaštitu osumnjičenom Kujoviću i članovima njegove porodice od krivičnog gonjenja i pružaju savete o postupanju pred nadležnim organima po podnetim krivičnim prijavama. Osumnjičeni Stanišić je pomagao Kujovićevom rođaku, a preko Kujovića da izbegne pritvor za krivično delo nasilje u porodici. Takođe, Malešić je uticao na policijske službenike da napuste mesto saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo MUP u kome se prevozio osumnjičeni Malešić, a između ostalog i da se ukloni napomena iz jedinstvenog informacionog sistema MUP-a koja se odnosi na obaveznu kontrolu osumnjičenog Kujovića i njegovog vozila. 

Osumnjičeni Stanišić i Malešić primili su korist i to: Malešić u novcu i materijalim dobrima za izgradnju i opremanje splava na reci Savi, opremanje stambenih objekata, uređenje porodičnog imanja kao i novac na ime navodne stipendije u korist njegovog sina, a osumnjičeni Stanišić za uređenje stana.

- Svim licima lišenim slobode određeno je zadržavanje i u toku su njihova saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, nakon čega će biti doneta odluka o pritvoru - navedeno je u saopštenju tužilaštva.  

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".