Poplarni pevač u jednoj emsiji pričao je o svom ocu Vasiliju kao najvažnijoj figuru u njegovom odrastanju i sazrevanju. Sa samo 10 godina odveo ga je na dramsku sekciju jer je u njemu video veliki potencijal.

- Otac Vasilije odveo me je sa 10 godina u dramsku sekciju koju je imala radio televizija Beograd, i tada sam prvi put video Buleta Goncića, Sonju Savić, Brstinu i druge - rekao je David u emisiji "Zvezde Granda Specijal" jednom prilikom.

Foto: Petar Milošević

 

David je priznao da isprva nije imao nameru da se bavim umetničkim poslom, ali na taj put odvela ga je velika tragedija u životu, kada mu je otac nastradao.

- Moj otac je bio član saveza komunista, i to su svi gledali da zabodu u neku lovu i vikendice njega to nije zanimalo. On je bio tajni savetnik u Titovom kabinetu - ispričao je pevač jednom, pa se setio nemilog događaja čiji je bio učesnik.

Foto: Profimedia

 

- Bila je u pitanju politička nameštaljka, izrežirana. On i ja smo bili u kolima, meni dlaka sa glave nije falila a on je ostao na mestu mrtav. Ali bio je i ostao autoritet u mojoj glavi. Ja sam se nakon toga strašno promenio, jer je moj heroj bio poražen. Nisam imao ni 15 godina i to su stvari koje mladom čoveku naprave lom u glavi - rekao je Đorđe i dodao da je upravo zato odbio da ide očevim stopama:

- Tražio sam da se bavim nečim što daje slobodu, a to je umetnost.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".