On je za televiziju Belorusija-24 rekao da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nedavno izvestio predsednika Vladimira Putina da je NATO pojačavao svoje snage na istočnom krilu ili blizu zapadnih granica Rusije, preneo je TAS S.

- Kažu da je NATO odbrambena organizacija. Ali, znate, da automat Kalašnjikov ostaje jurišna puška šta god da radite sa njom. Isto je i sa NATO. Oni su osmišljeni i kreirani i njegova arhitektura je prilagođena tome - biti agresivan. To je organizacija namenjena agresiji - naveo je portparol Kremlja.

Foto: Tanjug/AP

 

- Moskva ima informacije da je oko Rusije uspostavljena mreža bioloških laboratorija koje razvijaju projekte za nove vrste biološkog oružja - rekao je Peskov.

- Sada imamo informaciju da je, u stvari, u okviru ovog programa koji finansira Pentagon, stvorena čitava mreža biolaboratorija oko nas, širom Rusije, pa i oko Belorusije. (Mreža) radi ne samo na visoko opasnim patogenima, mikrobima i virusima, već i na projektima razvoja novih vrsta oružja, biološkog oružja koje ima za cilj da deluje na određene etničke grupe - istakao je on.

Foto: AP/Mikhail Klimentyev

 

 

Portparol Kremlja smatra da je predsednik Putin, kako je rekao, "pravi brend zemlje", i objašnjava da on ima ogromnu podršku Rusa.

- Mi imamo brend - Putina, to je zaista tačno - rekao je Peskov na pitanje šta je brend za Rusiju.

On je istakao da je podrška Putinu od početka vojne operacije u Ukrajini porasla i da sada, kako tvrdi, "premašuje 80 odsto".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".