Osvajao je pet titula prvaka Jugoslavije i Kup Jugoslavije u četiri navrata. Mitić je proglašen za prvu Zvezdinu zvijezdu, stadion trofejnog kluba nosi njegovo ime.

Postoji anegdota koja kaže da su ga predstavnici Botafoga zvali u Brazil, ali ih je Rajko odbio i poručio ima "da je potreban svom klubu i da previše voli svoju zemlju".

Foto: Profimedia

 

 

Posle fudbalske karijere, pisao je kolumne za list "Tempo", a jednom prilikom otkrio je zanimljivu priču. Legendarni fudbaler sreo se sa Josipom Brozom Titom. Mitić je pisao da je Tito bio veliki obožavalac sporta i da je bio upućen u fudbalska zbivanja. Kada ga je Mitić pitao da li je navijač Hajduka iz Splita, Tito mu je poručio:

- Nisam ničiji navijač, već realan gledalac i podjednako me raduju uspesi svih naših sportista. Ti vrlo dobro znaš, da kada god su se pojavljivale neke slabosti u klubovima, rešavale bi se na najpravedniji način, nepristrasno i bez privrženosti - rekao je Tito, ali jedna druga situacija upućuje na suprotno.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Kada je Hajduk osvojio titulu prvaka 1971. godine, na prijemu u Belom dvoru Tito je rekao nešto što je uvek davalo povoda hajdukovcima da misle da on navija upravo za njih. Tadašnjem kapitenu Draganu Holceru rekao je:

- Čestitam vam na tituli. Hajduk je bio moj klub. I za vreme narodnooslobodilačke borbe ste bili najbolji tim.

Iako bi se iz toga dalo naslutiti da je Titu Hajduk bio drag, još nije do kraja razjašnjeno za koga je navijao, ali je u ovoj situaciji došao najbliže priznanju, piše hrvatski Net.hr.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".