Jedni žele ove, drugi ne žele one... I tako u krug, ali pre nego što kuglice odrede sudbinu fudbalskih reprezentacija, selektori i ekspedicije nacionalnih timova se lepo druže u Dohi. 

Čovek koji je preporodio hrvatski fudbal Zlatko Dalić iskoristio je period u Kataru da porazgovara sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem, koga izuzetno ceni. 

Hrvatska je u Katar stigla pre nekoliko dana kao vicešampion sveta, odigrala prijateljske utakmice, a na sutrašnjem žrebu će definitivno biti jedna od ekipa za izbegavanje iz drugog šešira. Slično se može reći i za Srbiju iz trećeg. Nikome ni Hrvatska ni Srbija nisu poželjni rivali.

Baš o tome je pričao Zlatko Dalić u razgovoru za "Mocartsport".

- Neću Srbiju. Zašto? Zato što ste jaki! Nikome neće biti lako sa Srbijom. Igrate dobro, tvrd ste orah. Slično kao i mi. Imate puno dobrih igrača koji igraju u velikim klubovima, tako da tu ne može da fali kvaliteta. Piksi je to dobro složio, kao što smo i mi složili naše. Srbija je jedna opasna reprezentacija - počeo je Zlatko Dalić. 

"Orlovi su uvek opasni"

Selektor Hrvatske je i pre Piksijevog mandata upozoravao na kvalitet koji ima Srbija, posle žreba za prethodno Evropsko prvenstvo, kada bismo se našli u istoj grupi da Srbija nije ispala od Škotske.

- Ja sam i ranije govorio da ne želim Srbiju. Vi ste bili u baražu sa Škotskom i mi smo čekali pobednika u grupi. Govorio sam da nam je lakše sa Škotima nego protiv Srbije. I bio sam u pravu. Ali desilo vam se to protiv Škotske u Beogradu... I uvek sam ponavljao da Srbiju ne želim samo i isključivo zbog njenog fudbalskog kvaliteta. Ni zbog čega drugog. Mi smo sportisti, ali ovakav meč vuče ogroman sportski pritisak, tenziju i ne treba nam taj teži put kad dođe utakmica, to je onda ogroman pritisak... Ne zbog nas sportista, već zbog ovih okolo koji stvore pritisak pa narastu tenzije. U toj atmosferi nije normalno igrati fudbal. Pusti me toga...“

Šta se desilo Joviću?

Dalić smatra da Srbija konačno ima tim, a pojedinci nikada nisu dolazili u pitanje.

- Uvek ste imali pojedince ali nikad tim. Svako je vukao na svoju stranu. Sada se to promenilo. Malo mi je čudno da Luka Jović ne igra u Realu posle onakvih partija u Ajntrahtu. Da ništa ne uradi... Gledao sam ga u Frankfurtu jer je tada Rebić bio sa njim i izgledao je jako dobro.

Nikada nisam bio kao Piksi

Iako nisu bili saigrači, Stojković i Dalić se znaju iz igračkih dana kao rivali.

- Nisam ja bio ni blizu igrač kao što je on. On je legenda, jedan od najboljih igrača u to vreme. Ja sam bio prosečan klupski igrač koji nije imao ni blizu onoga što je on imao. Ni karijeru, ni poziciju, ni talenat... Ja sam više bio radnik. Nismo za poređenje. Nikad nisam bio u reprezentaciji i to mi je falilo. Ali kad sam ušao kao selektor, znao sam neke stvari od ranijih saigrača. Zato se ja okružujem bivšim igračima koji su bili u reprezentaciji. Olić, Ćorluka, Mandžukić... Jer oni to dobro znaju - konstatovao je Dalić u razgovoru za "Mocartsport".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".