Ena je ulogu Violete navodno odbila zbog obaveza u pozorištu, što je bio slučaj sa mnogim televizijskim projektima.

- Išla je iz projekta u projekat, a u "Boljem životu" sigurno nije mogla da igra jer je imala obaveze u pozorištu. Igrala je te godine u predstavi "Skup" Marina Držića, na Dubrovačkim letnjim igrama, a pripremale smo zajedno komad "Grička vještica" po tekstu Marije Jurić Zagorke - izjavila je svojevremeno Enina sestra, glumica Mia Begović.

Foto: Jutjub printskrin

 

 

Ena je bila jedna od najlepših glumica u Jugoslaviji, a njenu uspešnu karijeru prekinula je tragična smrt.

Godine 2000. poginula je u saobraćajnoj nesreći, kada je imala 40 godina.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

Ipak, o ovome je jednom prilikom progovorila i Lidija Vukićević, koja je tvrdila da ova informacija nije istina.

- Godinama nisam komentarisala pisanja medija da je uloga Violete bila namenjena Eni, ali sada ću vam reći da je to čista laž. Uz dužno poštovanje prema njoj, ali hrvatska glumica nikada nije mogla da igra devojku iz prave srpske porodice - ispričala je glumica.

Lidija je govorila i o tome koliko joj je značila uloga u "Boljem životu".

- Nekada smo zaista mogli da živimo od glume. U vreme "Boljeg života" ja sam napravila kuću na Dunavu, kupila sam automobil od jedne reklame... Danas od glume ne može da se živi, naročito od pozorišta. Morate da imate dodatni posao i sreće. Nikad nisam bila u stalnom radnom odnosu, volim slobodu u svakom smislu te reči i u svakoj sferi. Posrećilo mi se da sam dobila jednu od glavnih uloga kod Radoša Bajića, presrećna sam i lepo zarađujem – rekla je ranije Lidija.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".