Aleksandar Miljatović koji je označen kao direktni počinilac ubistva načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića bio je na uslovnom otpustu, sa izdržavanja kazne za ubistvo Saše Ilića Španca (31), potvrđeno je medijima.

Izvor blizak istrazi je rekao da je Miljatoviću uslovni otpust isticao u novembru ove godine, posle čega bi mu se računalo da je izdržao kaznu.

- On je kazne izdržavao u KPZ Foča i Tunjice i bio je uzoran i imao je dobro vladanje. Nije pravio nikakve probleme i poštovao je sva pravila zbog čega je u skladu sa Zakonom i dobio uslovni otpust, a krajem 2020. godine je uslovno pušten na slobodu i izašao iz zatvora - rekao je naš izvor.


Miljatović je 2008. godine u banjalučkom Okružniom sudu dobio 16  i po godina robije zbog ubistva Ilića koje se desilo 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci.

On je do tog momenta bio neosuđivan i bavio se rukometom. Miljatović je taj zločin priznao, a prema nezvaničnim infromacijama i u ovom slučaju je priznao ubistvo Bašića i istražiocima ispričao kako se i šta desilo.

Prema nekim informacijama on je rekao da je ubistvo Bašića naručio Dalibor Railić zvani Dugi, a da je on bio direktni izvršilac.

Railić je uhapšen u okviru istrage ubistva Bašića, a odlukom Suda BiH je pritvoren zbog organizovanog šverca narkoticima.

Miljatović je zbog sumnje da je ubio Bašića uhapšen u akciji policije koja je sporvedena sinoć i noćas, a zajedno sa njim uhapšena je još jedna osoba koja je označena kao pomagač. 

foto: Printskrin/Jutjub/KozarskiVijesnik

 

 

Nezvanično saznajemo da tu drugu uhapšenu osobu terete da je pomagao Miljatoviću u pripremi zločina i da je vozio automobil sa kojim su se dovezli i pobegli sa lica mesta.

Miljatović je zbog sumnje da je ubio Bašića uhapšen u akciji policije koja je sporvedena sinoć i noćas, a zajedno sa njim uhapšena je još jedna osoba koja je označena kao pomagač. 

Ubistvo Ilića

Miljatović je Sašu Ilića Španca (31) usmrtio 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci.

Zajedno s njim zbog ubistva je osuđena njegova tadašnja devojka Jelena Tegel na 15 godina zatvora. Budući da su oboje tada imali po 19 godina u medijima su prozvani za banjalučke "Boni i Klajd".


Miljatović, koji je do ubistva Ilića bio neosuđivan, u potpunosti je priznao da je  ubio Ilića hicima iz automatske puške.

 

(Glas Srpske)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".