Između ostalog, Bjanki je primetio da danas mnogi žure da optuže Rusiju za eskalaciju tenzija, prenela je agencija RIA Novosti.

Ipak, kada je reč o bombardovanju Jugoslavije, invaziji NATO trupa na Libiju, Irak, Siriju i Avganistan, Zapad je iz nekog razloga tvrdoglavo ćutao o tome i sada ne želi da se seća toga, smatra Bjanki.

Što se tiče izveštavanja zapadnih medija o situaciji u Ukrajini, posebno u programima italijanskih televizija, Bjanki ističe da se ljudi uglavnom trude da budu udaljeni i najčešće govore ni o čemu.

Bjanki je istakao da je takva taktika pogrešna u trenutnim uslovima i pozvao na donošenje odluke. "Morate da birate da li ćete ostati sa NATO ili protiv NATO, nema drugih opcija. Gde je istina, to je očigledno. Zagrizli su Rusiju, ali im je preteško.

Foto: Jutjub printskrin/KTOTAM

 

 

Oni lome zube, a mi smo u sredini", rekao je italijanski novinar. Bjanki je kazao da televizijski kanali koji od njega traže intervju i dobiju dvočasovnu verziju emituju samo 30 sekundi materijala. Istovremeno, ekskluzivni snimak koji je snimio u Mariupolju uopšte nije objavljen.

On je, takođe, kritikovao Italijane, koji su se žalili na samoizolaciju tokom pandemije korona virusa i savetovao im da dođu u Donbas i vide šta znači imati hrabrosti i snage da se izdrži osam godina pod bombardovanjem.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".