- Imamo osećaj kao da je Pentagon zaboravio kako su, sasvim nedavno, SAD i njeni NATO saveznici bombardovali gradove u Jugoslaviji, Iraku, Libiji. Nečuveni zločini koje su počinili američki vojnici i plaćenici u Avganistanu i Siriji takođe su, izgleda, nestali iz sećanja Vašingtona - citirala je Antonova pres služba ruske ambasade na svom Telegram kanalu, prenosi TAS S.

Ruski diplomata je rekao i da "ukrajinske radikalne grupe primenjuju taktiku koju su koristile nacističke snage tokom Drugog svetskog rata".

- Udari naših vojnih snaga ciljaju isključivo objekte vojne infrastrukture Kijeva. Kao odgovor, ukrajinske radikalne grupe primenjuju taktiku koju su koristili nacisti tokom Drugog svetskog rata. Koristeći žene i decu kao živi štit, neonacisti raspoređuju višecevne raketne sisteme u stambenim naseljima i koriste ih za napad na ruske trupe - saopštio je Antonov na svom Telegram kanalu.

Foto: Profimedia

 

 

Te snage takođe "koriste rakete Točka-U sa kasetnom municijom protiv civila" i "sprečavaju civile da napuste zone neprijateljstava", naglasio je ruski ambasador, navodi TAS S.

Američki Pentagon je optužio ruske snage da su počinile ratne zločine u Ukrajini i dodao da će pomoći u prikupljanju dokaza o njima, optužujući Kremlj da izvodi neselektivne napade kao deo namerne strategije u sukobu.

- Svakako vidimo jasne dokaze da ruske snage čine ratne zločine i pomažemo u prikupljanju dokaza o tome - rekao je juče portparol Pentagona DŽon Kirbi na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".