DŽozef Bajden, tokom svoje duge političke karijere je doživeo mnoge tragedije koje sežu do njegovih prvih političkih pobeda.

Predsednik SAD je iz dva braka dobio četvoro dece - ćerku Naomi i sinove Boa i Hantera sa prvom ženom Nelom, i ćerku Ešli sa DŽil, drugom suprugom.

Nakon što je 1972. trijumfovao u izboru za Senatora države Delaver, njegova izabranica Nela i jednogodišnja ćerka Naomi su stradale u saobraćajnoj nesreći, dok su sinovi Bo i Hanter preživeli.

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, Bo Bajden umire 2015. nakon duge borbe sa rakom na mozgu koju je otkrio 2010. godine. On se posle povratka sa Kosova i Metohije, gde je u sastavu OEBS-a obučavao sudije, borio sa bolešću kičmenog stuba.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Za razliku od svog brata, Hanter je živeo život pun skandala. Rastao se sa ženom posle više od 20 godina braka da bi ubrzo nakon smrti brata započeo emotivnu vezu sa njegovom udovicom. Takođe, nije tajna da ima i vanbračnu decu. Oženio se 2019. i sina je nazvao po svom preminulom bratu.

foto: Printskrin/Jutjub/CBS Sunday Morning

 

 

Hanter Bajden je takođe imao velikih problema sa konzumiranjem narkotika i alkohola što je kulminiralo 2003. kada se prijavio u kliniku za odvikavanje. Sedam godina kasnije je opet počeo da konzumira nelegalne supstance, a 2015. je zbog pozitivnog testa na narkotike bio otpušten iz mornaričke rezerve.