On je naveo da se Poljska, kada je reč o Rusiji, grči od "fantomskih bolova", a da je "poljska propaganda najopakiji, najvulgarniji i najoštriji kritičar Rusije, zajednica političkih imbecila".

Ova izjava dolazi u trenutku kada je predsednik SAD-a DŽozef Bajden, potvrdio svoj dolazak u zvaničnu posetu Poljskoj ove nedelje. 

- NJihovim elitama je veoma teško da se pomire sa činjenicom da je Smutno vreme pre skoro 400 godina završeno proterivanjem poljskih osvajača iz Kremlja. Da veliko carstvo Komonvelta nije nastalo ni kasnije. A razlog za to nisu intrige Rusije, već unutrašnje razmirice, korupcija, ekonomski neuspesi, izgubljene bitke. I tako – mnogo vekova - istakao je Medvedev.

Podsećamo, poljski premijer Mateuš Moravjecki predstavio je 18. marta u Varšavi novi paket mera borbe protiv inflacije, poskupljenja namirnica i energenata kao i posledica sankcija Rusiji na poljska preduzeća, koji je nazvan "Antiputinovski štit", a najavio je i "derusifikaciju" poljske privrede.

- Taj rat izaziva ogromne privredne potrese, ogromne probleme. Vlada je odlučila da stvori antiputinovski štit. Zovemo ga tako jer se u tom ratu koji je izazvao Putin kumulira kao u sočivu mnogo problema - kazao je poljski premijer na konferenciji za novinare.

Prve mere iz tog paketa usmerene su na suzbijanje inflacije i zaustavljanje rasta cena namirnica pošto je, kako je kazao premijer, već sada jasno da će rast cena biti dinamičan i veliki.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".