Prema prvim rezultatima istrage, u njega je pucao muškarac koji je pre toga sedeo na suvozačevom mestu u "fijat puntu". Nakon što je ispalio hice, uleteo je u vozilo, u kojem ga je čekao saučesnik. Velikom brzinom udaljili su se sa lica mesta.

Pretpostavlja se da su napadači neko vreme pratili Penčića kako bi se upoznali sa njegovim kretanjem i navikama. Kako nezvanično saznajemo, postoje snimci kamera, postavljenih u ulici i okolini, na kojima se vidi "fijat punto", kao i momenat kada se ovo vozilo udaljava sa mesta ubistva. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su izvršili uviđaj u prisustvu nadležnog tužioca i intenzivno tragaju za napadačima.

Prema onome što smo nezvanično mogli da čujemo, motiv ovog zločina su poslovi vezani za prodaju narkotika, u koje je, navodno, Penčić bio upleten. On je, sumnja se, bio jedan od ključnih ljudi za trgovinu drogom na relaciji Beč - Beograd. Istraga će utvrditi da li su ove sumnje tačne.

Lekari Hitne pomoći, koji su stigli na lice mesta, zatekli su Penčića kako leži u lokvi krvi, dok je pored njega bila supruga, koja ga je sve vreme milovala, ljubila i dozivala u pomoć. Prebačen je u Urgentni centar, gde je nešto kasnije podlegao povredama. Nedugo nakon zločina, proglašena je akcija "Vihor", zbog čega je bio blokiran ceo Obrenovac.

NAVIJAČKI OPRAŠTAJ NA MREŽAMA

PENČIĆEVI prijatelji, kao i navijači u nedelju su se na društvenim mrežama opraštali od njega.

- Počivaj u miru. Gore na nebu armija prava - pisalo je u jednoj od objava na grupi Partizanovih navijača, a komentari ispod Penčićeve fotografije samo su se nizali. - "Brate naš dobri, počivaj u miru", "Neka ti je laka crna zemlja", "Dobri naš, svi znamo koliko si bio dobar čovek", "Armija na nebu je dobila još jednu ljudinu".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".