Rade je kuću u selu Miločaj kod Kraljeva otkupio od nove vlasnice - žene iz obližnjeg sela, koja je na licitaciji dala najbolju ponudu. 

- Prethodni vlasnik Radisav Jovanović je od kupca morao da otkupi kuću, te je ona tako opet u njegovom posedu. Rade nije imao drugi način da je odbrani, jer je deložacija, tj. prisilno iseljavanje, bilo jako blizu - rekao je izvor, a onda objasnio i koliko je novca Lepin bratanac morao da izdvoji za kuću, koje se ona odrekla u bratovu korist u ostavinskoj raspravi i s kojom odavno nema ništa - rekao je izvor.

Foto: Printskrin/Jutjub/Lepa Lukic

 

- Žena koja je kupila kuću na licitaciji bila je izuzetno korektna prema Radetu i cena je bila uvećana samo za neki mali iznos, tek toliko da se pokriju elementarni troškovi, vezani za prenos vlasništva i takse koje su morale da se plate s tim u vezi - dodao je on.

Foto: sarics

 

Glavni razlog zbog čega je ova kuća prošle godine otišla pod doboš bilo je neplaćanje kredita od 10.000 evra, koji je svojevremeno podigao pevačicin bratanac. Rade je sada uspeo da prikupi novac uz pomoć ćerke, koja živi u inostranstvu.

- Rade je rekao da mu je novac obezbedila ćerka, koja živi, čini mi se, u Belgiji. Ostao je da živi tu u kući sa suprugom, mislim da je ona iz Pljevalja. Pokraj kuće drže i etno-restoran - pojasnio je.

Foto: Petar Milošević

 

Podsetimo, Lepa je istakla da nije ni pretpostavljala da je kuća stavljena pod hipoteku i da, ako se ispostavi da je sve to istina, za bratanca više ne želi ni da čuje u životu.

- Ta priča o prodaji me je veoma pogodila, sigurno više nego Radeta, čim je dozvolio da do toga dođe. O tome nisam ništa znala. Kad sam pročitala da je kuća otišla pod doboš, zvala sam ga, pitala šta je s kućom na selu, bila sam poludela. Ispričao mi je da je on taj kredit uzeo još 2012, ali nije mi objašnjavao ništa. Kad sam ga pitala kako je to dozvolio, rekao mi je da to nije istina što piše po novinama i da je sa advokatom, da će sve biti u redu. Zamolila sam ga da mi javi šta je bilo sa advokatom, da znam na čemu sam, rekao je da hoće. I nije se javio od tada. Ako je istina da je ovo dozvolio, ja više neću da znam za njega. Kod mene je završio. Terala sam ga da on tu kuću proda, jer u nju niko nije bio ušao šest meseci. Rekao je da je neće nikad prodati, jer je to njegova očevina - rekla je tada Lepa.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".