Lepa Brena je osvojila celu Jugoslaviju kada je legendarni voditelj Milovan Ilić Minimaks pustio snimak pesme "Čačak, Čačak" koju je otpevala sa Slatkim Grehom u svojoj TV emisiji.

Foto: V. Danilov

 

 

- Moram priznati da nisam gledala takmičenje za "Pesmu Evrovizije", a znate zašto? Sva dosadašnja takmičenja u poslednjih 7,8 godina su zaista bila muzički nezanimljiva, nekreativna, nije se ništa desilo. Čak ni one pesme koje su postizale neke rezultate na Evroviziji, nisu one koje bi vas pomerile emotivno. Međutim, Konstrakta me je zainteresovala, jer se ovakav blagi muzički zemljotres nije dogodio 20 godina. Veoma sam zadovoljna, kao žena koja je dugo u šoubiznisu i o kojoj su mišljenja iznosili razni psiholozi, sociolozi itd, da su ljudi zainteresovani da govore o muzici.

- Publika ume da odreaguje na inovativne pesme kakva je ova, i da pretrese svako slovo u njoj. Verujem da pesma, da bi izazvala emotivne reakcije, treba da bude interesantna, a kada sam videla koliko je interesovanje publike i medija, i ja sam poslušala "In Corpore Sano" i svidela mi se jer je zaista drugačija. Bez obzira na to kakav će biti njen plasman u Evropi, ova numera će ostati upamćena jer je napravila najveći bum na celoj eks ju sceni u poslednjih 20 godina - rekla je Brena i uporedila Konstraktin uspeh sa svojim.

Foto: ATA images

 

 

- Zaista, kada sam primetila kako su mediji napravili halabuku oko pesme, to me je podsetilo na vreme pre 40 godina, kada je "Čačak, Čačak" izazvao muzičku revoluciju, a sluša se i danas. Takođe, sve me je to podsetilo i na pesmu "Sitnije, cile, sitnije" Kornelija Bate Kovača i Marine Tucaković, sa kojom sam se 1983. godine takmičila na Jugoviziji, ali nismo uspeli da odemo na Evroviziju. Jedan deo muzičkih kritičara tada nije mogao da prihvati pop sa elementima folka. To je bila prva takva pesma kod nas, i još uvek je hit, a u svetu je tek desetak godina kasnije nastao takav pravac. I Konstraktina pesma je drugačija, inovativna, ima moderan prizvuk, a opet je pitka i bliska ljudima - ispričala je Brena za domaće medije.

Pevačica je na kraju poželela sreću Ani Đurić u Torinu:

"Svi volimo Konstraktu i svi želimo da se plasira fenomenalno i da uspe!".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".