Akcija pod nazivom "Bratva" rezultirala je hapšenjem 13 osoba, među kojima je vođa organizacije, ali i blagajnik ove bande.

- Vođa grupe smatra se velikom narko -bosom u Poljskoj i Skandinaviji. U akciji je zaplenjeno 204 kilograma hašiša i 65 kilograma maruhuane, kao i šest vozila - saopštila je policija.

Kako su naveli, inspektori su pratili kamion koji je krenuo iz Španije.

- Za volanom je bio srpski državljanin koji je objasnio da vozi keramički materijal i mermerne konstrukcije u Švedsku. Međutim, pas za otkrivanje droge pokazao je da se tu nalazi nešto drugo. Među robom je otkrivena velika pošiljka droge - navodi se u saopštenju.

Organizacija je imala skladište u industrijskoj zoni Koin odakle su drogu kamionima sa duplim dnom slali dalje, pokazala je istraga.

- Kamioni su ulazili i izlazili sa imanja uz velike mere obezbeđenja. Oni su prvi put primećeni krajem 2020. godine i tada je zapravo istraga počela. Upravo se saznalo da je reč o grupi ljudi koji su već poznati policiji i to po krivičnim delima u vezi sa narkoticima - navodi se.

U ovim akcijama Civilne garde zaustavljani su i drugi vozači, a tako se utvrdilo da je banda imala svojevrsan modus operandi.

- Osumnjičeni su putovali razdvojeni u dva vozila i držali fiksno rastojanje jedan između drugog. Ovaj metod poznat je pod nazivom "go fast", a cilj mu je da prepozna rutu i upozori kamion na moguće prisustvo policije.

Kako je navedeno, vođa grupe lociran je kod Alikantea.

- Reč je o čoveku kojim ima 31 optužbu za trgovinu drogom u Poljskoj, a pored njega uhapšen je i drugi visokorangirani pripadnik.

Pretresima domova u Esteponi, Marbelji i Koinu, osim 56.6 kilograma hašiša i 2355 evra, pronađena su i vozila, ali i policijska oprema.

- Imali su elektrošokere, toki vokije, elektronski materijal i dokumentaciju, ali i predmete i odeću iz policijske opreme. Kod njih su pronađeni prsulci, majice, identifikacione tablice i maske sa amblemom Civilne garde - saopšila je policija:

- Oni su ovo koristili da bi se drugim narko kartelima predstavili kao policajci i ukrali im drogu.

(Kurir.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".