- Jutros mi je Tviter blokirao nalog zahtevajući da obrišem tvit od 9. marta u kojem sam naveo da smo dva dana pre toga upozorili na sastanku Saveta bezbednosti da je porodilište koje je navodno Rusija napala izazivajući žrtve, odavno pretvoreno u oružani položaj ukrajinskih nacionalista, rekao je Poljanski.

On je rekao da je ruska misija 7. marta saopštila da su svi lekari i pacijenti morali da napuste bolnicu, prenosi TAS S.

- Imajući to u vidu, navodi o žrtvama deluju kao još jedna lažna vest. To sam napisao i izrazio žaljenje što UN učestvuje u njenom širenju, naveo je Poljanski i dodao da to vidi kao ilustraciju koliko je "Zapad zaista zainteresovan za slobodu govora i spreman da čuje alternativne stavove".

Poljanski je rekao da njegov nalog na engleskom jeziku poslednjih dana dostigao 22.000 korisnika, da je često citiran u zapadnim medijima i korišćen među novinarima akreditovanim pri UN.

Najavio je da će uskoro otvoriti nalog na engleskom jeziku na Telegramu i da će ga koristiti bez obzira da li će mu Tviter odblokirati nalog.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".