Mlađi Delon je u intervjuu za RTL, govoreći o novoj knjizi posvećenoj njegovoj porodici "Između psa i vuka", otkrio da je dao obećanje svom ocu da će ga pratiti i pomoći mu u danu kada odluči da ne više ne živi.

Glumac je već imao takvo iskustvo pre nešto više od godinu dana, kada je umrla njegova majka Natali.

- Tačno je da sam ispratio mamu. Istina je da je odlučila da umre kako je i živela, odnosno da će reći kada to odluči, pa je izabrala eutanaziju - rekao je Entoni.

Na sreću, kako dalje priča, nisu pribegli tom procesu.

Foto: Profimedia

 

 

- Kažem na sreću jer je sve bilo spremno. Imali smo osobu... - nastavlja on o ovoj praksi koja još uvek nije dozvoljena u Francuskoj, ali je redovno u središtu javne debate.

- Istina je da bi nam bilo teško da je držimo za ruku i gledamo kako je život napušta. Dakle, ne kažem da je poslednja noć bila laka, ali poslednji sati jesu zato što je otišla u miru - nastavlja Delonov sin.

- Moj otac je bio zaista dirnut ovim. Bila je tu Mirel, i moja majka. NJegove dve Valkire, kako ih zovem. Da, istina je, to me je pitao - objašnjava on u delu intervjua koji je RTL objavio.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Posle moždanog udara, Alen Delon je povratio snagu na boraveći u Švajcarskoj, čije državljanstvo ima već preko dve decenije, i svog francuskoj utočišta u Dušiju. Retko se pojavljuje u javnosti. Govorio je u dokumentarcu prošlog jula i došao je da se pozdravi sa svojim kolegom Žan-Polom Belmondom u crkvi "Sen-Žermen-de-Pres" prošlog septembra, pozdravljajući okupljene.

- Ne bi bilo loše i da smo obojica otišli zajedno - rekao je tada.

Podsetimo, od kada je 2019. godine doživeo moždani udar, Alen Delon (86) je u svojim izjavama imao nekoliko aluzija na kraj života, a u javnosti se pominjalo da će se najverovatnije odlučiti za eutanaziju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".