- Manjak hrane organizam prepoznaje kao pretnju - rekla je Olivera za magazin "Lepota i zdravlje". NJoj se pokazalo da, kad najviše jede, i to redovno - tri obroka - mršavi, bez greške! Najvažnije je, kako ona objašnjava, kako kombinuje namirnice i koliko su joj obroci obilni.

Foto: V. Danilov

 

 

Kako kaže doručak joj je najvažniji, tad joj je uvek na stolu hleb bez belog brašna (crni, ražani, od heljde…), puter ili kajmak, jaja, slaninu i kiselo mleko. Ako jede puter i džem, to je uvek onaj bez šećera i zaslađivača. Inače opominje da su veštački zaslađivači opasniji za organizam od običnog šećera pa ni napitke s takvim dodacima ne treba piti.

Mnoge žene kada započnu dijetu, imaju prolazne i ne tako dobre rezultate. Kilogrami se gube ali se još brže vraćaju. Jedna od naših najlepših žena sa naših malih ekrana, garantuje da ćete sa ovim režimom biti siti i uz to mršaviti. 

Foto: Profimedia

 

 

Satnica ove dijete, uključuje ručak na 4 sata posle doručka, a dva sata kasnije jede voće.

Voće za doručak nikada ne jede zbog kiseline koja se stvara u želucu. Meso samo kuvano dolazi u obzir, a krompir uopšte ne jede. U testeninu ili pirinač meso nikada ne ubacuje. Za večeru kako kaže najviše jede ribu i salatu. 

Ova ishrana je bila rešenje svih njenin problema, jer joj se šećer bio približio gornjoj granici.

- Preskakala sam doručak, više jela noću nego danju - priznaje Olivera.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

Kako kaže postoje mnogobrojne zablude u vezi ishrane i namernica koje koristimo:  bareni krompir, celer i šargarepa imaju veći glikemijski indeks nego beli šećer, a "fit" jogurti nemaju masti ali im zato gustinu daje skrob - dakle, ugljeni hidrati. Olivera tvrdi, ključ vitke linije nije uopšte u dijetama i "diet" hrani, već u pravilnom kombinovanju namirnica.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".