Ovaj Beranac se od 11. marta nalazi u Okružnom zatvoru u Pančevu, gde je na izdržavanju ranije izrečene kazne.

NJegov branilac, advokat Marko Savić, o tome nije obavestio sudsko veće, iako su imali takav dogovor, zbog čega nije bilo naložene njegovo dovođenje pred sud.

Šta je bilo na prethodnom ročištu

- Ne priznajem izvršenje nijednog krivičnog dela - kratko se na početku prethodnog suđenja izjasnio Božidar Stolić, a za danas je bilo planirano iznošenje odbrana.

Prema navodima optužnice, Golubović i Stolić upoznali su se kada je Stolić prikupljao kao inspektor informacije o nestanku Gorana Mihajlovića, za čije je ubistvo pre nekoliko meseci osumnjičen Belivukov klan. Kao inspektor otišao je da razgovara sa Golubovićem, koji je u to vreme bio u pritvoru Centralnog zatvora. Kada je Golubović izašao na slobodu, navaodno su se sreli i počeli "saradnju".

Stolić mu je, kako se navodi u optužnici, za novac proveravao u bazi podataka MUP-a ljude za koje je želeo da zna da li je za njima raspisana potraga. Osim toga, kako se sumnja, Goluboviću je dostavljao i informacije iz istrage o klanu Belivuk-Miljković, jer je jedan od prvih policajaca koji je ušao u zloglasnu kuću u Ritopeku.

- Stolić je okrivljenom Goluboviću otkrio da je bio na pretresu kućeu Ritopeku i da je utvrđeno prisustvo krvi, kao i da policija poseduje dokaze, DNK tragove, kojima se potvrđuje da su u kući ubijeni Milan LJepoja, Zdravko Radojević i Goran Veličković. Sve navedene informacije koje je dobijao od Stolića, Golubović je prosleđivao N. N. osobi, koja mu je rekla da će ukoliko Stolić bude uredno prosleđivao informacije, dobiti nagradu od 5.000 evra - navodi se u optužnici. Stolić je, navodno, posle hapšenja Belivuka Goluboviću javio da se on "dobro drži i da ništa ne priča".

- Primio sam optužni predlog, razumem ga, ne priznajem izvršenje nijednog krivičnog dela - rekao je Stolić tokom pripremnog ročišta, na kom su pred početak suđenja zamenik tužioca za organizovani kriminal i odbrana iznosili dokaze.

Navode optužnice tada je negirao i Filip Golubović iz Berana, koji je prama navodima tužilaštva, Stoliću obećao novac za informacije koje mu je dostavljao, a on ih prosleđivao N. N. osobi.

Prema navodima optužnice, Golubović i Stolić upoznali su se kada je Stolić bio uključen u istragu nestanka Gorana Mihajlovića, za čije su ubistvo nedavno osumnjičeni pripadnici Belivukovog klana. Kao inspektor otišao je da uzme izjavu o nestanku od Golubovića, koji je zbog drugog predmeta bio u pritvoru Centralnog zatvora. Po izlasku Golubovića, navodno su se sreli i nastavili komunikaciju.

Stolić mu je, kako se sumnja, za novac proveravao u bazi podataka MUP ljude koje je tražio. Kako se sumnja, osim provera, Goluboviću je dostavljao i informacije iz istrage o klanu Belivuk-Miljković, jer je jedan od prvih policajaca koji je ušao u zloglasnu kuću u Ritopeku.

- Stolić je okrivljenom Goluboviću otkrio da je bio na pretresu kuće u Ritopeku i da je utvrđeno prisustvo krvi. Otkrio mu je i da policija poseduje dokaze, DNK tragove, kojima se potvrđuje ubistvo Milana LJepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića.

Sve navedene informacije koje je dobijao od Stolića Golubović je prosleđivao N. N. osobi, koji mu je rekao da će, ukoliko Stolić bude uredno prosleđivao informacije, dobiti nagradu od 5.000 evra - navodi se u optužnici.

Stolić je, navodno, posle hapšenja Belivuka Goluboviću javio i da se on "dobro drži i da ništa ne priča".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".