Dvojicu i danas znate, a treći vam je ipak ostao nepoznanica.


Kad kažete Miša iz Žikine Dinastije, obično vam je prva pomisao Nikola Kojo. Koga znate jako dobro. On je glumio u čak tri izdanja ovaj lik, a nakon toga postao jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih glumaca prvo mlađe, a onda i srednje generacije.

Foto: Printskrin/Jutjub/Miki Stojan

 

Neki će prvo pomisliti na Borisa Milivojevića, koji je glumio u petom nastavku serijala Lude Godine "Idi mi, dođi mi", u narodu pozantiji i kao onaj deo u kom Marija i Boba kupuju stan. Tu je Milivojević ostvario jednu od svojih prvoh uloga, nakon koga smo ga često viđali i kao klinca ali i kao odraslog.

Foto: Printskrin/Jutjub/Jugoslavija

 

Ipak, najmlađi Miša na filmu, u epizodi - Kakav deda takav unuk, bio je Mihailo Jevtić koji nije postao profesionalni glumac. NJemu je ovo bila prva uloga u životu koju je na kastingu dobio, a tada je imao svega osam godina.


Ubrzo nakon ove uloge dobio je još nekoliko, a jedna od značajnijih je ona u seriji "Sivi dom". Tada popularni Miša koga su prepoznavali na ulici zbog igranja u legendarnom filmu dobija angažman u pozorištu, ali posle nekoliko godina odlučuje da napusti daske koje život znače.



Mihailo danas ima 46 godina, stvara muziku, ali takođe se bavi izradom veb aplikacija i sajtova.

Još 2020. je izašla vest o snimanju novog dela Žikine dinastije, gde bi glavnu ulogu glumio Nikola Kojo, ali je produkcija usporena što zbog korone što zbog smrti glumice Rialde Kadrić.

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".