Žarka Jokanovića, osim kao scenaristu "Igre sudbine", znamo i supruga glumice Milice Milše. Međutim Jokanović je mnogo duže u svetu filma i umetnosti.

Godine 1974. zaigrao je u filmu Užička republika, gladnog dečaka koji traži hleb pekaru kog je tumačio Petar Prličko. Replika - "Čiko, jel sav ovaj lebac tvoj" se prepričavala decenijama kasnije. I pored popularnosti ovog partizanskog klasika, rečenicu je ponovo oživeo i udahnuo joj nov život Rambo Amadeus, kada je ovaj segment filma semplovao u svojoj pesmu "Alo Požega".

 

 

- Prošlo je od tada 47 godina. Imao sam 12 scena i jednu od najupečatljivijih uloga sa replikama koje se i danas prepričavaju. Bilo je to davne 1974. Film je danas ušao u istoriju kinematografije i na to sam jako ponosan. Tada sam imao šest i po godina. Ustao sam još po mraku, pre svitanja, mama me je spremila da me odvede na snimanje, a baka je prosula čašu vode niz stepenice - da bude uspešno i da sve teče kao voda - rekao je Jokanović. 

Iako je ostvario upečatljivu ulogu kao dete, glumom se nije više bavio, ali ga je put više puta nanosio kao sedmoj umetnosti i serijama. Devedestih se bavio politikom u okviru stranke Nova Demokratija, a posle dvehiljaditih se okrenuo scenarisičkom poslu. Iza sebe ima serije "DŽet Set", "Tajna narandžaste kuće", "Mileusnići" kao i mnoge pozorišne komade, ali i kolumne u mnogim novinama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žarko Jokanović (@zarjok)

 

Igra sudbine se emituje od 2020. godine i posle više od 400. epizoda, jedna je od apsolutno najgledanijih televizijskih produkcija na domaćim televizijama

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".