- Trenuci provedeni sa njim su zapravo decenije... Trenuci bez njega su okean tišine i teško da ih možemo preimenovati! Ali i sa "Titanika" ima preživelih, a kako ne bi bilo sa "Bele lađe" Panonskog mornara, mog Đorđa?! Naša deca i ja hrabro smo prihvatili neminovnost. Ne prođe dan a da se ne pusti suza, onako dečje kroz smeh, prisećajući se života i odrastanja uz njegovu ljubav, brižnost, duhovitost...

Foto: D. Dozet

 

 

Na pitanje ima li utisak koliko Đorđe nedostaje i "balaševićevcima", koji vreme dele na pre i posle njega, Olivera odgovara:

- Svoju prvu LP ploču Đole je nazvao "Mojoj mami umesto maturske slike u izlogu", sa dubokim žaljenjem jer roditeljima nije priuštio tu sliku... Mnogo godina kasnije "iskupio se" tako što je unukama "priuštio" stranice u nekim od školskih čitanki, u koje je ušetao onako u patikama, šeretski, sa rukama u džepovima. Fondacija Balašević će se za takve stvari zalagati i u budućnosti.

Olivera Balašević je na Instagramu ponekad delila fotografije iz mladosti na kojima su pratioci primetili da se nije puno promenila s godinama, ali su ih i rastužili prizore nje i Đorđa Balaševića sa svadbe i kada je on služio vojsku.

 

 

- Ja sam imala užasnu tremu, a Đorđe je pričao viceve čak i na svojoj svadbi. Kada su se otvorila vrata kod matičara i začuli se zvuci "Svadbenog marša", dočekali su nas matičar i njegova asistentkinja s lentama, a Đole je rekao: "Oho! Vidi miss i prva pratilja!". Kad su pitali ima li ko šta da prijavi, on je matičaru pružio ključeve od automobila i rekao da nešto nije u redu s auspuhom. I tako smo se mi "legalizirali - ispričala je Olivera jednom prilikom.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".