Jedna od najvećih holivudskih zvezda, Vilis, glumeći u tri dela filmskog serijala "Umri muški" zaradio je skoro milijardu dolara profita širom sveta. Godine 1999. godine, uz Stivena Spilberga i DŽejmsa Kamerona, bio je na listi 100 najuticajnijih ljudi filma koju je pripremio engleski mesečnik "Empajer". Već neko vreme, međutim, glumčevo zdravlje izaziva mnogo sumnji.

Obožavaoci su počeli da brinu za njihovog idola kada je počeo da glumi u niskobudžetnim filmovima. Bilo je izveštaja da glumac ima problema sa pamćenjem dijaloga, ali u početku se kao uzrok pominjala lenjost. Sada se ispostavilo da se Brus Vilis bori sa ozbiljnom bolešću.

Foto: Profimedia

 

 

Prema najnovijim informacijama, 66-godišnji Brus Vilis bori se sa ranim stadijumom demencije. Reditelj Met Eskandari, koji je sa glumcem radio na snimanju filmova kao što su "Plan spasa" i "Preživeti do zore" otkrio je njegovo pravo stanje.

- Istina je. Režirao sam četiri filma sa njim, tako da znam iz prve ruke. Tužno je videti kako se legenda poput Brusa raspada pred vašim očima. Video sam kako je raditi sa njim u poslednjih nekoliko godina - napisao je u komentaru na Fejsbuku ispod snimka o glasinama o Vilisovoj bolesti.

Prema pisanju medija, Brus Vilis želi da zaradi što više novca dok je još u mogućnosti. Zbog tog cilja preuzima uloge u B filmovima. Prema portalu IMDB, samo 2022. biće najmanje 11 niskobudžetnih produkcija sa Vilisom u glumačkoj ekipi.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".