Priča o braku čuvene pevačice i njenog menadžera Renea, jedna je od najčudnijih u Holivudu.

Činjenica da su Selin Dion i Rene Anželil proveli decenije u skladnom braku nije uspela da obriše početak njihove veze.

Selinina majka poslala je snimak jedne pesme koju je Selin napisala i otpevala Reneu, koji je tada imao 38 godina i imao već izgrađeno ime u svetu muzike. Selin je tata imala svega 12 godina.

Foto: Profimedia

 

Rene je nakon odslušanog snimka zaključio da je Selin izuzetno talentovana i rešio je da je upozna. Kasnije ju je pozvao na audiciju u Kvebek.

– Ja sam počela da pevam, a on je počeo da plače. Tad sam bila sigurna da sam uspela – prisetila se kasnije Selin.

Selin je uvek insistirala na tome da se između nje i Renea nije događalo ništa dok je bila maloletna.

Ipak, čim je napunila 19 godina, zvanično su postali par. Selin je kasnije govorila da su počeli da izlaze na sastanke kada je imala 18 godina. Razlika od 26 godina u Reneovu korist šokirala je javnost, pa su vezu krili punih sedam godina, sve dok se nisu venčali.

Foto: Profimedia

 

LJubavna veza planetarno popularne Selin i njenog menadžera otkrivena je početkom devedesetih kad je Anželil doživeo moždani udar i kada se uplašio da će umreti. Tada je pevačicu jedan novinar pitao da li se uplašila za Reneovo zdravlje, jer joj je ipak poput drugog oca, na šta mu je ona odgovorila: “Imam jednog oca i on se zove Ademar Dion i voli me kao i ja njega. Rene nije moj otac, on je muškarac za kojeg moje srce kuca, on je muškarac mog života”.

Javnost je bila zgrožena tim brakom. Selin je tada imala 26 godina, tačno onoliko koliko je od nje bio stariji njen suprug. Jedino što je pomračilo njihovu sreću je bilo odsustvo dece. Selin nije mogla da zatrudni, a kako je odrasla u velikoj porodici, nije mogla ni da zamisli da nema decu.

Foto: Profimedia

 

– LJudi mogu da misle i govore šta im je volja. Mi se volimo i uvek ćemo se voleti – govorila je Selin.

Bračni život provodili su, kako je govorila, idilično sve do devedesetih godina, kada je Rene prvi put poveo bitku sa rakom grla. Pre hemioterapije zamrznuo je svoju semenu tečnost kako bi bili sigurni da će moći da imaju decu.

Selin je tada napravila pauzu od dve godine kako bi se fokusirala na Reneovo izlečenje. Kada se oporavio, obnovili su bračne zavete, a usledila je i prva Selinina trudnoća. Selin se vratila karijeri koja je ponovo uzletela i sve je teklo dobro do 2009. godine, kada je Rene ponovo upao u zdravstvenu krizu, ovog puta sa srcem.

Foto: Profimedia

 

Selin je tada zbog zabrinutosti doživela spontani pobačaj. Godinu dana kasnije, Rene se oporavio, a oni su dobili blizance.

Potom je 2014. godine Rene ponovo oboleo od raka grla. Selin je ponovo pauzirala, ali ju je Rene naterao da se vrati na svoj redovni performans u Las Vegasu. Rene joj je umro na rukama 2016. godine. Imao je 74 godine, a Selin je obavestila javnost da je Rene preminuo onako kako je želeo – na njenim rukama.

– Muškarac mog života je umirao iz dana u dan. Mi smo bili jedno. Kada je prestala njegova patnja, rekla sam sebi da mu je sada bolje. On je zaslužio da prestane da pati – rekla je kasnije medijima.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".