Kako je saopštila ta stranka, prethodna odluka o kandidovanju je doneta u skladu sa dubokim uverenjem koalicije da je neophodno da građani Srbije na ovim izborima imaju opciju nedvosmisleno proevropski orijentisanog kandidata.


- Zbog izostanka potpune podrške od strane svih koalicionih partnera i prekratkog roka za skupljanje potpisa, doneo sam odluku da povučem svoju kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore 03. aprila 2022. Zahvaljujem se predsedniku SDS-a Borisu Tadiću na ukazanom poverenju i pozivam sve da daju svoj glas listi ''Boris Tadić - Ajmo ljudi'' na predstojećim republičkim izborima - rekao je Šumarac.

Stranka se zahvalaila profesoru Šumarcu, koji je, kako navode, imao hrabrosti da prihvati ovu ulogu i uđe u borbu u nemogućim okolnosti ma.

- Posebno mu se zahvaljujemo što je svojom odlukom na delu pokazao demokratske vrednosti za koje se zalažemo i uvažio mišljenja svih partnera i realne okolnosti. Čast nam je da u našoj koaliciji imamo takvog čoveka i borca, koji je spreman da u najtežim okolnostima stane na crtu ovoj diktaturi i da za tu borbu založi svoje ogromno političko, akademsko i profesionalno iskustvo - navedeno je u saopštenju SDS.

Kažu da veruju da samo istinski sledeći vrednosti za koje se zalažu, mogu da menjaju Srbiju i društvo na bolje.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".