Alen je progovorio i o teškoj, ali profesionalnoj saradnji sa Goranom Bregovićem, otkrivši nepoznate detalje o njihovim susretima iz studija.

- Pesma „Znak“ je za mene nešto potpuno novo. Radio sam u grupama u kojima sam bio neobične pesme, ali u mojoj solo karijeri, ovo je nešto potpuno novo. Sam sebe sam iznenadio – rekao je sa Alen.

Foto: Aleksa Stanković

 – Divne ljude koji su mi uradili pesmu „Znak“, klavijaturistu Voju Dragovića i Katarinu Ćirić koja je napisala tekst, upoznao sam kada sam snimao duet sa Kikijem Lesendrićem. Voja je izrazio želju da mi napravi pesmu i dve godine je trajao taj put, sve dok je nisu izveli do savršenstva. Oko četrdesetak muzičara je učestvovalo, veliki hor i orkestar. I kada je reč o spotu bio sam pozitivno šokiran, jer je animiran, crtani. Ovakav spot niko do sada nije imao – istakao je Islamović.

Kada je reč o pevanju i snimanju pesama u studiju, Alen je ispričao kako izgleda taj posao iz njegovog ugla.

- Sa Goranom Bregovićem u proseku sam svaku pesmu snimao deset sati. Ako imaš kondicije, onda i 12. Toliko smo u studiju radili na pesmama „Zakleću se“, „Đurđevdan“, „Ružica“. To je kao da ideš u rudnik i kopaš – kazao je Alen.

Foto: Milena Anđela

 

– Sa Goranom čovek u tom procesu nauči cake, finese, jer glas je kao fasada na zgradi. Oseti se dobra pesma. Imam tri pesme koje sam odmah „nanjušio“, a to su „Jugoslovenka“ sa Lepom Brenom, ta pesma mi je bila veoma izazovna, kao i „Lopov“, a potom i duet sa Milicom Pavlović – tvrdi Islamović i najavio koncert.

– Pesma „Znak“ je najava novog albuma koji bi trebalo da završimo do novembra. Nakon toga, vreme je za veliki solistički koncert u Beogradu, jer nikada u mojoj solo karijeri nisam imao koncert u Beogradu. Samo u grupi. Imam i dosta zakazanih koncerata ovde, na moto skupovima, gradskim događajima. Od maja će se to dešavati.

Alen je govorio i o svojim biznisima i otkrio tajnu uspeha svega čega se dohvati.

- Svemu čime se baviš treba dati ljubavi. Čega god da se uhvatim tako radim. Osnovao sam teniski klub u Bihaću zato što volim sport i tenis. Napravili smo čudo, sada u regionu Bihaća imamo 7.000 – 8.000 reketa. Gajim i lešnike. Supruga je u Bihaću nasledila zemlju od svoje porodice i razmišljali smo čime bi mogli da se bavimo, a što bismo ostavili unučićima.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

- Obišao sam nekoliko plantaža u regionu i najpre sam mislio da se bavim jagodama, šipurkom... Ali, analiza zemljišta mi je bila najdragocenija i pokazalo se da bi trebalo da posadimo lešnik. To smo uradili pre sedam godina, sjajno ide, i mislim da ćemo za tri do četiri godine da postignemo ono što planiramo, a to je prinos od oko desetak tona lešnika godišnje. Imamo oko 2.000 stabala na oko 25.000 kvadratnih metara zemlje. Sređeno je sve i imamo sjajan tim.

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".