Konstrakta je u finalu Beovizije 2022 osvojila najviše glasova publike i žirija i postala predstavnica Srbije na Evroviziji, koja će se održati u maju u Italiji.

- Srećna sam što se ljudima dopao nastup, koji je bio veoma jeftin - lavor i nekoliko rekvizita sa sajta "kupujem-prodajem" - otkrila je Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta u jednoj emisiji.

Konstrakta kaže da je malo falilo da se ne prijavi na takmičenje Pesma za Evroviziju.

Foto: ATA images

 

 

- U pitanju je bio suptilni presing mojih prijatelja iz studija Gruvlend, gde je pesma i nastala. Ne krasi me takmičarski duh, i dosta mi je stresna ta vrsta izlaganja. Takođe, mislila sam i da pesmi kao što je „In corpore sano“ nije mesto na takmičenju. Moja procena se ispostavila kao pogrešna. Pesma je prošla u uži izbor od 36 pesama i naišla na odlično razumevanje i dobru slušanost. Takmičenje za Pesmu Evrovizije je jedan od bitnijih muzičkih događaja u Srbiji i poslednjih godina je odlično organizovano - rekla je ona za Nedeljnik.

Ana veruje da će se i evropskoj publici svideti njen jednostavan nastup:

Foto: Jutjub printskrin/ RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

 

 

- Bavim se globalnim temama koje se tiču celog sveta, ne samo Srbije. Pesmu "In corpore sano" svako može da tumači na svoj način. Ja samo pišem o temama koje me lično fasciniraju i uzbuđuju - završava priču Konstrakta.

Prva na Jutjubu

Konstraktina pesma "In corpore sano" postala je pravi hit na Jutjubu. Ona je prva na listi najslušanjih pesama u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj! Konstrakta je zauzelo drugo mesto na Jutjubu na Malti, treće u Norveškoj i Sloveniji, peto u Austriji...

(Nedeljnik)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".