Ukoliko imate neke od ovih stvari u svojoj spavaćoj sobi možda biste trebali da razmislite o tome da ih negde izmestite ili da ih se, ukoliko vam ne trebaju, rešite.

Stara posteljina

Imati rezervni set čaršava i ćebadi je dobra ideja, ali samo ako su u funkcionalnom obliku. Dok sređujete rezervne kopije posteljine, pažljivo pogledajte ima li većih fleka ili pocepanih delova. Stručnjaci kažu da je umrljane posteljine, jorgane i jastuci potrebno profesionalno očistiti ili zameniti.

Foto: Profimedia

 

Odeća koja vam ne odgovara

Sve one stvari za koje mislite da ćete možda koristiti jednog dana u budućnosti — mogu brzo da učine prostor neorganizovanim, a posebno su problematične u manjim prostorima poput vaše spavaće sobe. Upravo zbog toga profesionalni organizatori predlažu da se rešite sve odeće koja vam više ne pristaje ili ne odgovara vašem načinu života.

Foto: Profimedia

 

Papirologija i pošta

Ako su pošta ili papiri nekako završili u vašoj spavaćoj sobi, sada je savršeno vreme da ih sredite i bacite ono što vam apsolutno nije potrebno. Opet, papiri ne dodaju samo fizički nered u vaš prostor; podsećaju i na posao, što vas može sprečiti da se opustite. U slučaju da vaša spavaća soba iz nužde funkcioniše i kao kućna kancelarija ili školska soba, možete da potrošite 15 minuta na kraju svakog dana bacajući predmete koji vam nisu potrebni: popunjene liste obaveza, potrošene olovke, neželjenu poštu, račune koji su plaćeni.

(ultra.ba)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".